Ordino: bonificació del 90% per a incentivar les edificacions destinades a habitatge de lloguer

L'interior d'un pis
Els promotors es podran beneficiar de fins a un 90% de bonificació si fan pisos de lloguer (Pexels)

El consell de Comú d’Ordino ha aprovat, aquest dijous, per majoria, la modificació de l’Ordinació tributària (Article 57. Impost de la construcció) que bonificarà fins al 90% la construcció de pisos destinats a lloguer. Una mesura, segons ha explicat el cònsol major, J. Àngel Mortés: “orientada a facilitar el màxim l’edificació per a aquest ús i donar resposta a la problemàtica de l’habitatge”.

D’aquesta manera, les quotes tributàries per als propietaris o promotors passaran del 75% actual al 90%, el màxim que permet la llei de Finances. Es beneficiaran tots els projectes que entrin a partir d’ara per a construir edificacions de nova planta o ampliació d’edificacions existents que es destinin a ús d’habitatge de lloguer.

La mesura aprovada ha estat molt ben rebuda pels dos grups de la minoria parroquial, ja que incentiva la construcció al lloguer, tot i que confien que es vegi reflectida en els preus de mercat. Tots dos han reclamat una política nacional conjunta per a pal·liar els problemes d’accés a l’habitatge i el model urbanístic actual.

1 comentari

  1. mesura enganyosa, no servira de res posaran lloguers pels nuvols i s hauran embuxacats diners publics les promotores, en fi no aprenen res.

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES