Les colònies de la Baronia s’adapten a la Covid-19 per a que hi participin un centenar de nens

L'alberg de la Baronia.
L’alberg de la Baronia. Foto: ARXIU

Fa més de dues dècades que el comú d’Encamp posa en marxa cada estiu les colònies a l’alberg de la Baronia al capdamunt dels Cortals. Enguany la Covid-19 ha obligat a modificar-ne el format. Un centenar de nens participen en aquestes estades al llarg d’aquest estiu mentre que al 4×15, amb les activitats de dia del departament de Joventut i Esports, hi prenen part 500 nens.

Al capdamunt dels Cortals d’Encamp hi trobem l’alberg de la Baronia. L’edifici es va aixecar el 1995 i ja fa més de dues dècades que acull estades de joves d’Encamp i el Pas de la Casa a l’estiu. Enguany es mantenen les xifres amb la participació d’un centenar de nens però en comptes de fer les colònies en dues setmanes i cinquanta nens, s’estan fent en quatre, a raó de 25 nens per setmana.

A banda de la desinfecció constant s’han modificat altres protocols com explica la directora de lleure del departament de Joventut i Esports d’Encamp, Cristina Segura.

Després d’un confinament molt llarg, els infants han acollit amb molta alegria poder participar en unes estades com aquestes.

El centre d’interès del grup aquest 2020 és treballar per tenir un món millor. Un món que de moment ha de ser mantenint les distàncies i els grups d’unitat de convivència que forma cada torn. Quan marxen d’excursió tenen en compte el distanciament i l’ús de la mascareta.

A banda del centenar de nens que participen a les colònies de la Baronia, el departament de Joventut i Esports també té en marxa tot l’estiu les activitats del 4×15 on participen 500 nens. Enguany el comú d’Encamp subvenciona 22 estades per a famílies amb dificultats.

TOTES LES NOTÍCIES