L’Encamp de Gresca inaugura oficialment la Festa del Poble

L’Encamp de Gresca inaugura oficialment la Festa del Poble
Cap de setmana de festa a Encamp (Comú d’Encamp)

L’Encamp de Gresca, el ball popular que fa uns anys va estrenar l’Esbart Sant Romà per a convertir-se en la icona tradicional de la Festa del Poble ha lluït com mai a la plaça dels Arínsols, inaugurant així “oficialment” la Festa del Poble del 2022.

Un primer torn amb el cos de ballarins de l’Esbart, precedits pels més petits dansaires que han ballat el passeig de gitanes, ha donat peu al ball amb les autoritats. El tercer torn de l’Encamp de Gresca ha estat l’obert a tothom que estava present a la plaça i ha volgut participar del moment “de tradició” del cap de setmana.

La cònsol major, Laura Mas, que ha obert el ball d’autoritats, ha agraït a tothom, des de la comissió de festes, a les entitats col·laboradores i a tots els veïns i veïnes l’organització i la participació de la festa i ha manifestat que “tothom agraeix que es pugui tornar a gaudir de les festes populars i de germanor”

La Festa del Poble d’Encamp va començar aquest divendres amb el també recuperat sopar de gala al carrer Major, el sopars de solters i solteres, i concerts de música a l’entorn de Sant Miquel. Des d’ahir, divendres, a la tarda, també està en marxa el torneig de pàdel que durant tot el cap de setmana es disputa a la zona esportiva de Prada de Moles.

 

Activitats aquàtiques, Interparroquial Prix, Actuació de Ball en línia  i Festa Rac 105

La tarda d’aquest dissabte ha començat l’Interparroquial Prix amb participants joves de totes les parròquies que s’apleguen a Encamp per a competir en la gimcana més esbojarrada del Principat.

La tarda de dissabte està plena de música i ball per a totes les edats, amb Músic lovers a la Plaça dels Arínsols, i Soul Storm a Sant Miquel a partir de 22 h. La nit tancarà amb la Festa Rac 105 protagonitzada per Ernest Codina, , Enric Font i Mon DJ a partir de la mitjanit, i agafarà el relleu DJ Moncho, el discjòquei més “encampadà”.

 

Diumenge, torna el Crash Car i l’Encamp Dance Festival entre un programa replet d’activitats

Aquest diumenge a la tarda, torna el Crash Car a Prada de Moles, a partir de les 16 h. Les inscripcions s’han de realitzar directament a la zona d’arribada abans de començar.

Diumenge al matí, a partir de les 9 h, se celebraran els darrers partits del campionat de pàdel, i la 3a cursa del campionat d’Endurcross a la zona de Beixalís.

A partir de les 10 h es podrà seguir ballant, a l’Encamp Dance Festival on s’aplegaran una desena de grups de dansa del país i clourà amb una masterclass de Brodas Bros.

A la tarda serà el torn de les havaneres, a partir de les 18 h a la plaça dels Arínsols, amb el grup Crema Catalanam, i ball de tarda amb Atlàntics.

Prada de Moles reviurà el partit de solters i solteres contra casats i casades, a partir de les 20 h, i després de sopar serà el torn del grup de versions Frugaods de Alcatraz, el castell de focs i DJ Moncho.

TOTES LES NOTÍCIES