Landry Riba, enceta la ronda de reunions dels membres de la Visura Ciutadana amb els càrrecs del Govern

Al fons, Mariona Cadena i Landry Riba amb els membres de la Visura Ciutadana (SFGA)
Al fons, Mariona Cadena i Landry Riba amb els membres de la Visura Ciutadana (SFGA)

Impulsar el diàleg obert entre la població i el Govern és un dels objectius de la Visura Ciutadana, un òrgan format per ciutadans independents. Precisament, aquest dilluns s’ha celebrat la primera de les reunions programades entre els membres de la Visura i els alts representants del gabinet ministerial per a abordar temes d’interès general.

En declaracions a la premsa, la secretària d’Estat d’Igualtat i Participació Ciutadana, Mariona Cadena, ha volgut posar en relleu que, a més, el Govern “té les portes obertes” més enllà d’aquestes trobades. És a dir, els membres de la Visura Ciutadana sempre poden traslladar les seves aportacions a l’Executiu sobre temes concrets abans de les trobades si així ho consideren.

Avui ha estat el torn del secretari d’Estat per a les Relacions amb la UE, Landry Riba, que –acompanyat per Cadena– ha pogut conèixer i recollir de primera mà els suggeriments i les inquietuds de la Visura respecte les negociacions d’Andorra per tal d’assolir un Acord d’associació amb la Unió Europea. Riba també ha exposat els avenços de l’acord als integrants de la Visura.

Durant les properes setmanes tindran lloc la resta de reunions sol·licitades per la Visura per a abordar diferents eixos temàtics, que se centren en l’habitatge, en la salut i en el medi ambient. Així doncs, es trobaran amb la ministra de Salut, Helena Mas; amb el ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Guillem Casal; i amb la ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol.

Es recorda que la Visura, que s’autoregula de manera independent, és concep com un òrgan de consulta amb capacitat d’emetre informes no vinculats o criteris sobre polítiques públiques. Els seus membres van ser triats per un període de dos anys, mitjançant un sorteig al febrer d’enguany, d’entre les persones que van presentar una sol·licitud per a formar-ne part, tal com determina el Reglament de participació ciutadana.

TOTES LES NOTÍCIES