La Seu serveix 11.000 racions d’escudella

Centenars de persones han degustat a la Seu la Calderada, l'escudella de Sant Antoni (Aj. la Seu)
Centenars de persones han degustat a la Seu la Calderada, l’escudella de Sant Antoni (Aj. la Seu)

La Confraria de Sant Antoni Abat de la Seu d’Urgell ha repartit aquest migdia de divendres, sota un dia radiant, aproximadament unes 11.000 racions d’escudella als urgellencs i urgellenques congregats al passeig Joan Brudieu de la Seu d’Urgell. Com és tradició, veïns i veïnes de la Seu han fet cua per a poder tastar i endur-se a casa aquesta menja típica d’hivern, la tradicional ‘calderada’ de Sant Antoni. 

Per a elaborar aquesta escudella s’han fet servir uns 3.000 quilos d’aliments, entre verdures, llegums, carn de porc i de vedella que han anat bullint en cinc olles de grans dimensions al bell mig del passeig des de bon matí. 

L’alcalde de la Seu d’Urgell, Joan Barrera, i el president de la Confraria de Sant Antoni, Antonio Muntada, han presidit els actes commemoratiu d’aquesta festivitat, i que també han comptat amb la presència de regidors i regidores del Consistori, així com altres representants institucionals, cossos policials i eclesiàstics, acompanyats pels confrares i els tres banderers. 

La diada de Sant Antoni s’ha iniciat a les 12 del migdia amb la missa solemne a la Catedral de Santa Maria d’Urgell, on s’ha oficiat la tradicional benedicció i repartiment del ‘Panet de Sant Antoni, i la coral ‘Veus de la Seu’ ha interpretat els goigs de Sant Antoni. 



Tres Tombs al passeig 

A la sortida d’ofici, s’ha celebrat la benedicció d’animals davant la catedral, i tot seguit s’han fet els tradicionals ‘Tres Tombs’, encapçalats pels tres banderers: Andreu Marsà Viles, el nou banderer que duia el penó de la Confraria de Sant Antoni Abat, acompanyat a banda i banda pel banderer proposat i el banderer sortint, Sergi Mitjavila Faus i Pol Clotet Armengol, respectivament. 

[do_widget id=category-posts-pro-64]