La Seu acollirà la Final Nacional de la World Robot Olympiad Spain 2023

Cartell de a Final Nacional de la World Robot Olympiad Spain 2023
Cartell de a Final Nacional de la World Robot Olympiad Spain 2023 (Ajuntament de la Seu)

La Seu d’Urgell acollirà i organitzarà la Final Nacional de la World Robot Olympiad  Spain 2023. Aquesta competició de robòtica dedicada a la tecnologia i l’enginyeria tindrà lloc el cap de setmana del 16 i 17 de setembre al Palau Municipal d’Esports de la capital alturgellenca.

Respecte a aquesta final, el vicealcalde de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega, manifesta que “acollir aquesta final forma part de l’aposta per les noves tecnologies que la ciutat fa des de fa temps, i alhora és un reconeixement a la bona feina en robòtica educativa de l’escola Albert Vives, que fa molts anys que aconsegueix resultats excel·lents en aquesta competició, fins i tot arribant a participar en la final internacional l’any 2018 a Tailàndia”. “A més a més, incideix com les noves tecnologies poden aportar oportunitats laborals al nostre jovent a casa nostra, i per això estem treballant amb el projecte del Pirineu Tech Mountain”, ha reblat Fàbrega.

La World Robot Olympiad (WRO) és una competició de robòtica educativa d’àmbit internacional. Ofereix a infants i joves (entre 8 i 19 anys) una oportunitat per a acostar-se de manera lúdica i divertida a la tecnologia i enginyeria. Els estudiants, amb l’orientació d’un entrenador, han de fer un robot innovador que superi un repte. Així, aprenen i demostren la seva capacitat de resolució de problemes, alhora que desenvolupen competències personals.

La WRO està promoguda a nivell internacional per la World Robot Olympiad AssociationWRO Spain està organitzada per la Fundació EducaBOT, i es desenvolupa a múltiples tornejos locals que donen accés a una Final Nacional, que és la que se celebrarà -en la seva edició del 2023- a la Seu d’Urgell, i és d’on surten els representants per a la Final Internacional, que aquest any tindrà lloc a Panamà.

Precisament el gerent de la Fundació EducaBOT, Carles Soler, remarca que “la Seu d’Urgell és un referent a Catalunya en robòtica educativa, i estava previst celebrar-hi allà la final del 2020, que la pandèmia va anul·lar. Amb aquesta final del 2023 compensem el greuge de no poder-la acollir llavors”.Els reptes 2023

Els reptes que proposa la  World Robot Olympiad estan inspirats cada any en el país que acull la final internacional i s’han donat a conèixer aquest dilluns, en finalitzar la final internacional 2022, realitzada aquest cap de setmana a Dortmund (Alemanya).

Aquest any 2023 es basen en la preservació de la vida marina, les infraestructures submarines i els ports autònoms. Cada equip ha de triar aquell que més l’apassioni i construir un robot innovador per a superar el repte.

La competició:

  • Els equips poden ser de 2 o 3 participants.
  • Cada equip triar quin dels reptes proposats vol participar.
  • Els participants no poden rebre ajut de l’entrenador durant el torneig.

Pel que fa específicament al repte RoboMission:

  • Els robots han d’estar construïts amb materials LEGO.
  • El robot es munta durant el torneig.
  • El dia del torneig es pot anunciar una regla sorpresa.

TOTES LES NOTÍCIES