La prova d’accés als estudis d’ensenyament superior per a majors de 25 anys es fa pública

Seu del Ministeri d'Educació i Ensenyament Superior, a Sant Julià de Lòria
Seu del Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior, a Sant Julià de Lòria. Foto: ARXIU

El Govern ha fet públic la convocatòria anual de la prova d’accés als estudis d’ensenyament superior per a persones més grans de 25 anys. La prova consisteix en una sèrie d’exàmens, escrits i orals, que permeten valorar de manera objectiva el nivell de desenvolupament de les competències associades a les capacitats que es consideren essencials per poder cursar estudis superiors.

Així, el portaveu del Govern, Eric Jover, ha subratllat que les competències que s’analitzen són la comunicació en llengua catalana i llengua estrangera –es pot escollir entre castellà, francès o anglès–, el raonament matemàtic o l’anàlisi de la realitat amb esperit crític. Els candidats que acreditin un nivell B2 de català o B1 de llengua estrangera queden exempts dels exàmens corresponents.

La inscripció a la prova, que té un cost de 20 euros, s’ha de fer al Servei de Tràmits entre el 15 d’abril i el 19 de maig i és necessari demanar abans cita prèvia al 150 o a www.tramits.ad.

Els exàmens tindran lloc al Centre de Formació al Llarg de la Vida, situat a l’Edifici de les Columnes d’Andorra la Vella, entre el 15 i el 16 de juny i la publicació dels resultats es farà el 29 de juny a www.educacio.ad.

 

Calendari de proves:

Dimarts 15 de juny del 2021

  • 08.30 hores: Matemàtiques
  • 11.00 hores: Llengua estrangera
  • 15.30 hores: Sociologia

Dimecres 16 de juny del 2021

  • 08.30 hores: Filosofia
  • 11.00 hores: Català
  • A partir de les 15.00 hores: Català, prova oral

TOTES LES NOTÍCIES