La primera reunió de l’Acord polític per a la negociació amb la UE acorda seminaris de treball temàtics

Ubach, Espot i Riba
Ubach, Espot i Riba. Foto: SFG

Els integrants de l’Acord polític per a la negociació amb la UE han mantingut avui la primera trobada amb els actors econòmics i socials en el marc de la signatura del Pacte. En l’intercanvi, presidit pel cap de Govern, Xavier Espot, s’ha acordat desenvolupar seminaris de treball temàtics que serveixin per debatre en detall els diferents aspectes de la negociació l’Acord d’associació amb la finalitat d’implicar activament els actors econòmics i socials en l’etapa de construcció de la posició d’Andorra.

En aquesta trobada, s’ha traslladat als representants de les entitats empresarials, dels col·legis professionals i dels sindicats, en quin estat es troba la negociació de l’Acord d’associació entre Andorra i la Unió Europea, quin és el calendari previst pel 2021 i com funciona l’Acord polític assolit en torn d’aquesta negociació.

Els assistents de la reunió han subratllat la importància de poder ser part activa de la construcció de la posició negociadora d’Andorra. Els membres de l’Acord Polític, per la seva banda, han valorat molt positivament poder dur a la taula de negociació posicions consensuades.

La trobada duta a terme avui s’emmarca dins de l’Acord polític signat el 26 d’octubre per tots els grups parlamentaris i que preveu tota una sèrie de reunions, entre les quals dues a l’ any amb els actors econòmics i socials.

TOTES LES NOTÍCIES