La Policia engega una nova campanya de controls sobre l’ITV, cinturó de seguretat i ús del telèfon mòbil

Un home consulta el telèfon mòbil conduint
Un home consulta el telèfon mòbil conduint. Foto: ARXIU

El Departament de Policia informa de l’inici d’una campanya temàtica sobre: l’ITV i targeta de transport, cinturó de seguretat i utilització del telèfon mòbil.

L’envelliment del parc mòbil del Principat implica que molts conductors, per diferents motius, decideixin no presentar-se a les revisions obligatòries de l’ITV. Aquest fet repercuteix directament en la seguretat de les persones que utilitzen aquests vehicles i de forma indirecta en la seguretat de tots els altres usuaris que comparteixen les vies públiques amb aquests vehicles. Tenint en compte que es tracta d’una infracció que es constata de forma habitual, es vol incidir en la importància de passar de forma satisfactòria l’ITV, segons explica la Policia en un comunicat.

D’altra part, i en vista que a dia d’avui es constata encara que hi ha usuaris de la via que ometen l’obligació de cordar-se el cinturó de seguretat, element de seguretat passiva i que té una incidència directa en la gravetat de les lesions en cas d’accident, el Cos de Policia considera que s’ha d’incidir en aquest tipus d’infracció.

També cal tenir present que la utilització del telèfon mòbil durant la conducció continua sent una de les infraccions més freqüents al volant per part dels conductors. Per aquest motiu també es vol incidir en aquest tipus d’infracció.

Aquesta companya s’iniciarà a les 7 hores del proper dia 5 d’octubre i finalitzarà a les 19 hores del dia 25 d’octubre de 2020, detalla el comunicat de la Policia, que especifica que els articles de la Llei del Codi de la Circulació que es tindran en compte per a la realització d’aquesta campanya són: circular sense el distintiu d’ITV en vigència (art. 166); circular sense disposar de la targeta de transport en vigència (art. 200); circular sense portar degudament cordat el cinturo de seguretat (art. 72); utilització de telèfons o un acte similar durant la conducció (art. 2.2/4).

TOTES LES NOTÍCIES