La “llista” d’Espot per a la UE

Roll up del ministeri d'Afers Exteriors recordant els seus 30 anys (SFGA)
Roll up del ministeri d’Afers Exteriors recordant els seus 30 anys (SFGA)

El Consell de ministres ha acordat aquest dimecres la designació dels ambaixadors d’Andorra. La gran majoria han quedat avui nomenats si bé encara falta cobrir algunes places amb l’objectiu de disposar de representació diplomàtica a tots els països de la Unió Europea (UE) en un moment clau com l’actual en què Andorra afronta la fase final de la negociació de l’Acord d’associació amb la Unió Europea.

Renovació dels màxims representants diplomàtics amb residència a l’estranger i ratificació en el càrrec:

– Vicenç Mateu Zamora, que seguirà al capdavant de l’ambaixada al Regne d’Espanya.

– Eva Descarrega Garcia, ambaixadora del Principat d’Andorra a la República Francesa i al Principat de Mònaco, incorpora ara també la República de Portugal (a partir de l’1 de setembre) i seguirà sent la Delegada permanent del Principat d’Andorra a la UNESCO i Representant personal del cap de Govern d’Andorra al Consell Permanent de la Francofonia.

– Ester Rabasa Grau com ambaixadora a la Unió Europa, al Regne de Bèlgica, al Gran Ducat de Luxemburg i al Regne dels Països Baixos.

– Joan Forner Rovira com a ambaixador representant permanent del Principat d’Andorra al Consell d’Europa.

– Elisenda Vives Balmaña, Representant Permanent del Principat d’Andorra a les Nacions Unides i ambaixadora del Principat d’Andorra als Estats Units d’Amèrica, als Estats Units Mexicans i al Canadà.

L’únic ambaixador que no repetirà, a petició seva i per raons personals, és Enric Tarrado Vives, fins ara representant diplomàtic a la República d’Hongria, a Romania, a la República Txeca i a la República Eslovaca.Nomenament dels ambaixadors no residents en destinacions on Andorra té oficina diplomàtica:

– Ferran Costa Marimon, ambaixador de les Nacions Unides a Ginebra, Suïssa i Liechtenstein.

– Jaume Serra Serra, ambaixador a la República d’Àustria i a la República Federal d’Alemanya, Representant permanent a l’Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE) i a l’Oficina de les Nacions Unides a Viena.El Govern ha acordat la ratificació dels ambaixadors no residents:

– Carles Álvarez-Marfany com a representant diplomàtic d’Andorra a la Santa Seu i a la República de San Marino.

– Gil Rossell Duchamps com a ambaixador als Països nòrdics (República de Finlàndia, Regne de Dinamarca, Regne de Suècia, Regne de Noruega i República d’Islàndia).

– Carles Jordana Madero, ambaixador del Principat d’Andorra al Regne Unit de Gran Bretanya i Irlanda del Nord i la República d’Irlanda.En el capítol d’ambaixadors no residents, s’incorporen:

– Clara Pintat Rossell, com a representant a la República italiana.

– Ricard Fiter Vilajoana, en qualitat d’ambaixador a la República d’Eslovènia i la República de Croàcia.

– Gemma Cano Berné, que avui s’ha ratificat com a introductora d’ambaixadors, i a la qual es nomena també com ambaixadora a la República de Malta, a la República Hel·lènica, a la República de Xipre i a la República de Bulgària.

Un cop aprovat el nomenament dels ambaixadors, el Ministeri d’Afers Exteriors procedirà a la demanda del plàcet per als nous integrants.

TOTES LES NOTÍCIES