La grip torna amb força mentre la Covid-19 remet

L'avinguda Meritxell plena de turistes
Un instant de l’avinguda Meritxell. Foto: ANA Economia

Mentre la Covid-19 remet i les mesures restrictives es relaxen, la grip torna amb força després de dos anys amb poca afectació. Tot i que de costum el pic de contagis se sol produir el mes de gener, enguany s’ha registrat les darreres dues setmanes. Tot i que s’han superat les xifres de l’any passat, encara no s’arriben a les dades d’abans de la pandèmia.

Després de dos anys amb poca incidència de la grip pel domini de la Covid-19, que ha desplaçat altres malalties infeccioses, la recuperació de la normalitat i l’alleugeriment de restriccions n’han fomentat l’aparició de casos.

Des de l’octubre passat, quan Salut va iniciar al vigilància diària, se n’han notificat 169, dels quals al voltant d’un 70% va ser registrat les darreres dues setmanes.

L’àrea de Prevenció, Promoció i Vigilància de la Salut apunta que la que més s’està detectant és la grip A, que ha provocat l’hospitalització de 15 persones. Una situació que en temporades de grip normal també succeeix.

La majoria de casos ha estat detectat en visites al servei d’Urgències de l’hospital, tot i que les últimes setmanes, coincidint amb el pic de contagis, l’atenció primària també ha rebut força consultes de pacients amb simptomatologia.

TOTES LES NOTÍCIES