La Federació Motociclista d’Andorra organitza una doble prova puntuable del Campionat del Món de Trial

Campionat del Món de Trial de Sant Julià (Arxiu)
Campionat del Món de Trial de Sant Julià (Arxiu)

La Federació Motociclista d’Andorra (FMA) ha rebut el vist-i-plau del Comú de Sant Julià de Lòria així com dels Ministeris de Salut i de Cultura i Esports per poder organitzar, conjuntament amb la Federació Internacional de Motociclisme (FIM), una doble prova puntuable del Campionat del Món de Trial. Tindrà lloc del 18 al 20 de setembre a Sant Julià de Lòria, sota el nom oficial de “2020 Hertz FIM Trial World Championship – TrialGP Andorra”, gràcies al patrocini principal del Comú de Sant Julià de Lòria, Govern d’Andorra i Andorra Turisme.

Les principals novetats relacionades amb el protocol Covid-19 acordat amb els dos Ministeris són l’anul·lació de l’habitual zona de qualificació indoor que tenia lloc el dissabte davant la plaça de la Germandat (i que aglomerava molt públic) i el retorn als dos dies de competició, tant dissabte com diumenge. El divendres estarà dedicat a l’arribada dels equips als paddocks, a les inspeccions administratives dels pilots i tècniques de les motos, a la visita de zones i als entrenaments oficials. Competiran les següents categories: TrialGP, Trial2, Trial125, TrialGP Women i Trial2 Women.

Pel que fa a la presència de públic, aquest quedarà restringit a la pròpia competició a l’aire lliure, és a dir al llarg del recorregut del trial que enguany compta amb 3 voltes per un recorregut de 8 km amb 10 zones puntuables, al voltant de la Cota 1600 de Naturlandia. Tot i així, l’organització tindrà especial cura en evitar les aglomeracions de públic a la muntanya. No s’acceptarà públic a altres zones del poble de Sant Julià de Lòria, tal com als paddocks, verificacions administratives i tècniques, entrega de premis, etc.

A més a més de totes les mesures que la organització implementarà, cada equip en competició disposa de protocols interns Covid-19 per evitar contagis. La majoria de pilots ja hauran competit a les proves de França (Isola 2000) i Espanya (Pobladura de las Regueras), amb la qual cosa ja estaran familiaritzats amb els protocols de distanciament, mascareta i rentat de mans.

TOTES LES NOTÍCIES