La FAN farà un assaig de l’equip de relleu durant la 4a edició de l'”Andbank Open d’Andorra de Natació”

Cartell del IV Andbank Open d'Andorra de Natació (FAN)
Cartell del IV Andbank Open d’Andorra de Natació (FAN)

Aquest proper cap de setmana de l’1 i 2 de juny, en doble sessió de matí i tarda, el Centre esportiu dels Serradells acollirà la 4a edició del ‘Andbank Open d’Andorra de Natació’, que comptarà amb l’assistència i el suport de la majoria dels nedadors andorrans que neden en clubs de diferents localitats d’Europa.

Si la previsió es compleix, hi assistiran Aleix Fèrriz (2003) del CN Mataró, Didac Rayo (2010) del CE Mediterrani; Tomàs Lómero (2001) del CN Sant Andreu; Patrick Pelegrina (2001) del CE Mediterrani; Bernat Lomero (1997) del CN Lleida; i Nàdia Tudó (1997) de l’SG Ruhr/Team Bochum, únic referent femení absolut en actiu de la natació del país.

La generació actual de nedadors andorrans està formada per atletes que, entre altres mèrits, ha establert el rècord conjunt de medalles de natació en uns Jocs dels Petits Estats d’Europa, a Montenegro 2019 (amb només tres nedadors) i Malta 2023 (amb sis nedadors).

Entre el grup hi ha medallistes o finalistes habituals en campionats d’Espanya, França i Alemanya amb un palmarès individual que compta amb les dues primeres medalles d’or de la natació femenina andorrana (a Montenegro i Malta); les dues mínimes B mundialistes dels germans Lomero; o la contribució de Pelegrina (CE Mediterrani) al rècord d’Espanya de clubs en el relleu 4×100 m estils mixts de l’edició 2024 del Campionat d’Espanya d’hivern.

El nivell del campionat —i l’assaig del test de relleu— es beneficiarà de la posada a punt de l’equip nacional júnior-infantil que va finalitzar, el dia 23 de maig, una concentració de sis dies al centre d’alt rendiment de ‘Rio Maior’, a Portugal, en la qual van participar: Isabel Montoro (2010) del CN Encamp, Clara Galí (2010) del CLESER, Jan Font (2009), Aritz Moreno (2007) i Max Suárez (2008) del CN Serradells; i els internacionals, Arnau Segarra (2009) i Biel Cuen (2009) ambdós del CLESER.

A la convocatòria de l’‘Open d’Andorra’, també s’ha d’afegir la participació de la nedadora internacional Tresa Vergés (2007) del CLESER.

La suma de tots els grups completa la xifra de setze nedadors que, ara per ara, formen part de la preconvocatòria dels Jocs dels Petits Estats d’Europa Andorra 2025.

La 4a edició del’‘Andbank Open d’Andorra de Natació’, probablement serà l’última edició en format domèstic del campionat. L’edició 2024, modificarà el format de competició que passarà d’una jornada i doble sessió d’anys anteriors, a la doble jornada i doble sessió d’enguany.

Amb el canvi de format, la Federació Andorrana de Natació (FAN), preveu recollir informació que ajudi a millorar l’organització i preparar el campionat per al seu creixement progressiu. La FAN treballa amb la pretensió de convertir-lo, a curt o mitjà termini en un torneig aquàtic de referència, que resulti atractiu i complementi el cicle de preparació dels clubs de natació forans interessats en entrenar i competir en altitud, o que ja fan períodes de preparació dins el país.

Com al campionat de Rutines de natació artística 2024, la informació recollida també beneficiarà l’organització del campionat aquàtic dels Jocs d’Andorra 2025.

Nedadors i nedadores del Principat al CAR de Sant Cugat (FAN)
Nedadors i nedadores del Principat al CAR de Sant Cugat (FAN)

[do_widget id=category-posts-pro-64]