Jornada de portes obertes a les noves dependències de l’històric edifici de Ràdio Andorra


El ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, i la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, han ofert aquest divendres una jornada de portes obertes a l’edifici històric de Ràdio Andorra, a Encamp. Així, s’ha ofert un primer passi als mitjans de comunicació i a diverses autoritats, i posteriorment s’ha obert al públic en general.

Tant Torres com Riva han destacat la importància de “posar en valor una part important del patrimoni cultural del Principat retornant la vida a aquest espai emblemàtic, que tant va ajudar a donar a conèixer fora de les nostres fronteres el nostre país”. En aquest sentit, el fet de situar-hi els treballadors de Turisme “honora aquest passat i li dona continuïtat”.

Una vegada enllestides les obres de rehabilitació de l’immoble i la retirada de l’amiant de l’espai, que han tingut un cost total d’uns 5 milions d’euros, aquest mateix mes de setembre s’hi instal·laran les oficines d’Andorra Turisme. En aquest sentit, Torres ha exposat que el 19 de setembre es clourà aquesta primera fase de trasllat, que comprendrà tot l’equip de l’agència turística. Les instal·lacions on hi havia Andorra Turisme, ha recordat, eren de lloguer i ara passaran a un edifici de titularitat pública.

Més endavant, quan s’hagi acabat l’adaptació de tot l’espai, els seguiran els treballadors del ministeri de Turisme, reagrupant així les diverses dependències en una sola ubicació, fet que permetrà crear sinergies tot i que seguiran funcionant de manera independent. En total hi treballaran una cinquantena de persones.

D’altra banda, i amb la voluntat de poder continuar explicant la importància històrica i patrimonial que representa Ràdio Andorra –i honorant el conveni internacional signat amb Espanya que demanava destinar-lo a finalitats culturals–, la nova seu ministerial de Turisme també inclourà un espai museístic situat a la primera planta. “Farem compatible l’ús públic de l’espai i el seu vessant històric”, ha ressaltat Riva, “per a apropar al públic el mobiliari propi de l’emissora i alguns dels aparells radiofònics més representatius de la infraestructura”.

La ministra ha informat que s’està fent un estudi per a saber quin tipus de proposta cultural s’hi adequa millor per a poder-la posar en funcionament ja el 2024. Les idees inicials inclouen visites a demanda i una experiència en format virtual.

Amb la reubicació del ministeri de Turisme, es confirma la voluntat del Govern de descentralitzar les diverses dependències de l’Executiu, repartint-los arreu del territori i donant visibilitats a equipaments emblemàtics. Així, Cultura va traslladar-se a principis de legislatura a l’antic Hotel Rosaleda, i el Govern, el Comú i el Quart d’Ordino van signar un protocol d’entesa el passat mes d’abril per a reubicar Medi Ambient a l’hotel Casamanya un cop rehabilitat.

TOTES LES NOTÍCIES