Gorgs i cascades de Catalunya (I)

Cascada de Sallent (Getty images)
Cascada de Sallent (Getty images)

Catalunya és un territori ric en paisatges naturals impressionants, incloent-hi gorgs i cascades que ofereixen un espectacle fascinant. Des de les impressionants muntanyes del Pirineu fins als parcs naturals del prelitoral i el litoral, hi ha diverses opcions per a descobrir aquestes meravelles naturals. A continuació, presentem set dels gorgs i cascades més destacats de Catalunya perquè pugueu gaudir-les aquest estiu:

1. Gorgs de la Febró: Situats al Priorat, concretament al municipi de Capçanes, aquests gorgs són una autèntica joia. La riera de la Febró forma salts d’aigua i piscines naturals d’aigua cristal·lina que et conviden a banyar-te en un entorn idíl·lic.

2. Gorgs de la Riera de Merlès: En el cor del Berguedà, a prop del poble de Puig-reig, es troben aquests gorgs de gran bellesa. L’aigua cau en petites cascades i forma basses tranquil·les rodejades de vegetació exuberant. És un lloc perfecte per a gaudir d’un bany refrescant a l’estiu.

3. Gorgs del Torrent de la Cabana: Aquesta sèrie de gorgs es troben a prop del poble de Sant Privat d’en Bas, a la comarca de la Garrotxa. El torrent de la Cabana forma espectaculars salts d’aigua, piscines naturals i tobogans de roca. El paisatge volcànic de la zona ofereix un escenari únic per a aquesta experiència natural.

4. Salt de Sallent: Aquesta cascada es troba al parc natural del Cadí-Moixeró, a Rupit, i a prop del municipi de Saldes. Amb una caiguda de 100 metres, és un dels salts d’aigua més grans de Catalunya. El camí per a arribar-hi ofereix un recorregut espectacular per boscos i paisatges de muntanya. 

5. Salt de la Gravera: Localitzada al parc natural del Montseny, aquesta cascada es troba envoltada de boscos i senders naturals. És un lloc perfecte per a fer una caminada i gaudir de la bellesa de la natura.

6. Gorg del Molí dels Murris: Aquesta cascada es troba al municipi de les Planes d’Hostoles, a la comarca de la Garrotxa. És un lloc ideal per a fer una excursió i gaudir d’un bany refrescant a les seves piscines naturals.

7. Salt del Mir: Situada al parc natural de l’Alt Pirineu, aquesta cascada és coneguda per la seva bellesa i el seu entorn impressionant. És una destinació popular per als amants de la natura i els senderistes.

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES