Esquí: Medina 5a i Mijares 6a, a prop del podi del gegant NJR d’Alpe Cermis (Itàlia)

Les esquiadores Carla Mijares, Iria Medina i Jordina Caminal a Alpe Cermis
Les esquiadores Carla Mijares, Iria Medina i Jordina Caminal a Alpe Cermis (FAE)

Avui dimecres, 7 de desembre, s’ha disputat el gegant del National Junior Race italià a Alpe Cermis, amb la presència de Carla Mijares, Iria Medina i Jordina Caminal de l’equip de la FAE. També ha disputat la cursa l’andorrana Clàudia Garcia. Medina ha estat 5a i Mijares 6a, a prop del podi.

Després d’un viatge, el dia previ, i sense temps d’entrenar, les esquiadores s’han presentat a la porta de sortida amb molta intensitat. Pel que fa a Jordina Caminal, ha acabat 28a i Clàudia Garcia no ha pogut completar la cursa.

Medina ha fet una millor segona mànega, de fet ha estat una mànega en què ha marcat el millor crono de tots, i això li ha permès guanyar posicions per a ser finalment 5a amb 1.51.73, a 0.87 de la guanyadora, la suïssa Sina Fausch (1.50.86), i a només 0.67 de la tercera plaça del podi, que ha estat per a la italiana Ludovica Righi.

Al contrari que Medina, Mijares ha fet una millor primera mànega en què marcava el quart temps, però, a la segona, patia una mica més, per a ser finalment 6a amb 1.51.83, a 0.97 de la primera. Caminal, per últim, feia el 28è temps amb + 4.43 en el que és el seu procés per a agafar el ritme de la disciplina de gegant.

Demà dijous, 8 de desembre, Alpe Cermis acull un segon gegant NJR també amb participació de les corredores andorranes.

Josh Alayrach, entrenador: “Avui s’han ficat ràpid al ritme, estan agafant confiança. Carla molt bé a la primera, molt ben ficada. La segona hem estat fent força amb el tema de la pressió, per a saber gestionar després moments importants i ja li ha costat una mica més”.

El tècnic afegia: “Carla s’ha equivocat a nivell de línies i el temps no li surt tan bé, però hi ha coses molt positives. Pel que fa a Iria, al contrari: primera pitjor, contracorrent, i la segona mànega molt, molt bé. De fet, guanya la mànega, i això dona molta confiança per a demà. Per part de Jordina, surt més darrera, la pista es mou, està tou i es nota que no ha fet molts dies de gegant, li falta una mica de ritme, així que aprofitem aquests dies de curses per a posar-ho tot al lloc”.

TOTES LES NOTÍCIES