Els joves de Fent Camí construeixen el seu futur professional

Joves participants al programa Fent Camí (FPNSM)
Joves participants al programa Fent Camí (FPNSM)

El programa Fent Camí, que atén persones joves amb discapacitat de l’Àrea Sociolaboral de la Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell (FPNSM), ha posat en marxa un pla de formació per al curs 2023-2024 amb cursos i formacions de prevenció de conductes delictives, primers auxilis i prevenció de riscos naturals, manipulació d’aliments i tallers d’afectivitat i sexualitat.

Durant el mes de novembre, els joves han participat en un taller de prevenció de conductes delictives -organitzat pel Ministeri de Justícia i Interior- on s’ha posat en relleu la importància de conscienciar els joves dels possibles delictes, ser coneixedors del que és l’assetjament escolar, ciberassetjament, i prendre consciència de les problemàtiques existents per tal d’evitar que en siguin víctimes. També, des de la Creu Roja s’han impartit diverses sessions formatives teòriques i pràctiques sobre primers auxilis, per a saber quins riscos i accidents es poden trobar els joves i com s’ha de reaccionar. D’altra banda, des del SAAS, s’ha organitzat un taller per a donar a conèixer els conceptes d’assertivitat, consentiment i de relacions afectives i sexuals.

Durant el mes de desembre, l’empresa Ecotècnic ha impartit un curs sobre manipulació d’aliments, amb l’objectiu de proporcionar els coneixements bàsics sobre els perills alimentaris i les mesures preventives per al seu consum. De cara al gener i fins a final de curs, es continuaran duent a terme altres cursos i tallers formatius per als joves, com és el cas de la formació de sensibilització i de conscienciació en Seguretat i Salut en el Treball que durà a terme l’empresa Mutuand. La idea principal serà donar a conèixer la importància de la matèria, així com culturitzar els futurs treballadors i treballadores del país.

Amb aquestes formacions, els joves obtenen unes acreditacions que generen en ells un efecte positiu, ja que contribueixen a la millora de la seva autoestima i confiança, i consoliden el seu perfil professional per a estar més preparats de cara al mercat laboral.

Fent Camí és dirigit a joves entre 16 i 21 anys i proporciona una gran varietat de formacions teòriques i pràctiques que els permeten adquirir habilitats que contribueixen al seu desenvolupament com a professionals. A més, gràcies al programa, els joves tenen més possibilitats d’inserció laboral, mitjançat el perfeccionament de les seves competències bàsiques i transversals.

TOTES LES NOTÍCIES