El Festival de Senderisme Camina Pirineus exhaureix les places

Sortida a l'ermita de Sant Antoni del Tossal (CCAU)
Sortida a l’ermita de Sant Antoni del Tossal (CCAU)

La tercera edició del Festival de Senderisme Camina Pirineus s’ha celebrat aquest cap de setmana a diferents indrets de l’Alt Urgell amb l’ocupació de totes les places disponibles. La iniciativa forma part del calendari de festivals de senderisme impulsat per l’Institut per a la Promoció i el Desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA) i que abasta onze comarques, de la Val d’Aran a l’Alt Empordà.

El Festival de Senderisme Camina Pirineus es va encetar divendres al vespre amb la visita al nou mirador situat a l’antiga pedrera de marbre de Coll de Mu, al terme de les Valls d’Aguilar, amb la participació de 30 persones, que van omplir la totalitat de les places disponibles. El geòleg Albert de Gràcia va explicar als caminats les característiques del mineral que ha quedat en superfície a la clausurada explotació minera, abans de donar pas a l’actuació de Senda Ram, que va oferir un concert de música meditativa, amb degustació de tisanes i galetes artesanes inclosa.

Dissabte al matí, el festival va continuar amb la sortida de la Seu d’Urgell a l’ermita de Sant Antoni del Tossal, l’element més destacat de l’arquitectura modernista a l’Alt Urgell, situat al municipi d’Alàs i Cerc, l’interior de la qual van poder visitar els caminants. Hi van prendre part 25 persones. La sortida, guiada pel naturalista Guillem Castellví, va incloure un esmorzar amb vistes sobre la plana de la Seu.

El festival es va cloure diumenge al matí amb una sortida a la vall de Cabó i a Organyà, la qual es va haver de modificar a causa de la pluja, de tal manera que es va suspendre el recorregut a peu per a l’observació d’aus rapinyaires i es va substituir per una explicació de l’ornitòleg Jordi Dalmau durant el recorregut en autocar de Cabó a Organyà.

Prèviament s’havia visitat l’església romànica de Sant Serni de Cabó i contemplat la rèplica dels Greuges de Guitart Isarn, que hi és exposada. Ja a Organyà, els participants van visitar la sala de les Homilies i van fer una passejada pel centre històric de la vila, tot plegat amb el guiatge de Montse Riu. La jornada es va cloure amb un vermut.

TOTES LES NOTÍCIES