El CREI es prepara per a rebre els primers ingressos al llarg dels propers dies

La ministra Pallarés amb membres de l'UTE que gestiona el CREI
La ministra Pallarés (al centre) amb Teresa Milà i Jordi Olivé amb membres de l’UTE que gestiona el CREI (SFG)

La ministra d’Afers Socials, Joventut i Igualtat, Judith Pallarés, –acompanyada per la secretaria d’Estat Teresa Milà i pel director del departament d’Infància, Adolescència i Joventut, Jordi Olivé– s’ha reunit aquest dimarts al migdia amb els representants de les fundacions Mercè Fontanilles i Resilis, que conformen la Unió Temporal d’Empreses (UTE) que gestiona el Centre Residencial d’Educació Intensiva (CREI).

Durant la trobada, els adjudicataris han compartit amb Pallarés com s’estan desenvolupant les tasques i gestions per a posar en marxa el CREI, que ja està a l’espera dels primers ingressos.

La directora ha exposat que, tot i restar a l’espera de la finalització d’algun tràmit administratiu, ja tenen tot l’equip configurat. Es preveu que els ingressos al centre, tant residencials com diürns, es duguin a terme al llarg dels propers dies i de forma progressiva per a garantir una millor adaptació.

Els professionals ja han mantingut reunions de coordinació amb els tècnics referents d’infància i salut mental per a organitzar l’acollida i l’atenció personalitzada i amb altres agents vinculats al centre com ara professionals d’educació i dels cossos de Bombers i Policia.

En aquest sentit, es recorda que el CREI, ubicat a l’antiga residència Solà d’Enclar d’Andorra la Vella, té una capacitat de 19 places residencials i 16 places diürnes, tot i que inicialment s’iniciarà amb 8 places de servei residencial, i 5 places del servei diürn que podran anar augmentant segons necessitats.

Les dues empreses catalanes que formen l’UTE guanyadora del concurs internacional per a gestionar el Centre Residencial d’Educació Intensiva estan especialitzades en la intervenció psicosocial d’infants i joves que pateixen trastorns conductuals i addiccions.

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES