El cicle ‘Tastem Territori’ proposa la descoberta del sake ‘Seda Líquida’ de Tuixent

Tast del sake 'Seda Líquida' de Tuixent
Tast del sake del celler ‘Seda Líquida’ de Tuixent

El cicle ‘Tastem Territori’ a l’Ateneu Alt Urgell se centrarà divendres vinent, 17 de maig, en el sake ‘Seda Líquida’ que produeix a Tuixent l’Antoni Campins. El taller permetrà descobrir aquest producte singular, del qual se’n farà un tast. Com cada mes, la sessió comptarà amb l’acompanyament del sommelier Fede Antona i Sílvia Olmeda.

Per a prendre part en l’activitat, que es durà a terme a les vuit del vespre, cal inscriure’s prèviament a través d’un formulari a Internet. El preu és de 8 euros per a les persones que són sòcies de l’Ateneu i de 9 euros per a les que no ho són. A causa de les necessitats d’espai i infraestructura, s’acceptarà un màxim de 20 participants.

Seda Líquida és un petit celler o kura elaboradora de sake fundada el 2015 al poble de Tuixent. Des d’un primer moment, mogut per la seva gran estima a la cultura japonesa en general i a la gastronomia i al sake en particular, el seu creador, el gastrònom i inventor de nous instruments de cuina, Antonio Campins, ha intentat ser fidel als mètodes d’elaboració tradicionals japonesos. L’elaboració es planteja respectant les regles del país nipó, les primeres matèries i l’esperit apresos en diferents estades al Japó, on va treballar en prestigiosos cellers i va aprendre de primera mà al costat de grans mestres elaboradors o toji.

[do_widget id=category-posts-pro-64]