El CAEE acull l’exposició ‘”Llum del romànic”, un conjunt de pintures de Rosa Obiols

Rosa Obiols davant les seves pintures del romànic
Rosa Obiols davant les seves pintures del romànic. Foto: ATV

El Centre d’Art d’Escaldes-Engordany ha inaugurat l’exposició “Llum del romànic”, de Rosa Obiols, en la qual el visitant pot fer un viatge per la història a través de pintures medievals del país i de les esglésies i catedrals més conegudes del món, totes reproduïdes i interpretades per l’artista.

Més de 30 obres pintades a mà al tremp d’ou i sobre taula llueixen a la tercera planta del Centre d’Art d’Escaldes-Engordany, una exposició única de la pintora nascuda al Bages i resident a Barcelona Rosa Obiols.

Un treball de més de 10 anys que mostra rèpliques de pintures de les esglésies romàniques d’Andorra com per exemple els àngels de Sant Miquel d’Engolasters.

En aquesta gran col·lecció també es troben pintures de la catedral de la Seu d’Urgell i algunes de representatives d’arreu del món.

Obres que acompanyen a la perfecció les maquetes de les esglésies romàniques del país, que ja es trobaven en aquesta planta amb altres localitzacions històriques.

L’exposició ja està disponible i es podrà visitar fins a finals d’octubre. Dimarts vinent, 11 d’agost, l’artista oferirà un taller a la mateixa sala per a infants i adults sobre la tècnica que fa servir, la pintura al tremp d’ou, però aquesta vegada farà servir paper com a base en comptes de fusta.