Eduard Márquez presenta “1969”, la seva nova novel·la

Coberta del llibre "1969" d'Eduard Márquez
Coberta del llibre “1969” d’Eduard Márquez

Feia 11 anys que Eduard Márquez no publicava una novel·la. L’últim dia abans de demà va sortir el 2011 i va significar per a ell el final d’una etapa. Es va dedicar a llegir molt, fins que va saber que havia trobat un sentit per al seu proper projecte: novel·lar el procés a la transició, del 1969 al 1980. No va ser fàcil, va abandonar dues vegades el projecte enmig d’un bloqueig creatiu del que en va voler fer partícips els espectadors i que va explicar en una conferència a l’escenari del Teatre Romea de Barcelona.

Ara arriba a La Trenca d’Andorra per a presentar els resultat d’aquests 11 anys de feina: 1969, una novel.la estratosfèrica en què l’autor desapareix del tot i on cada paraula respon o bé a documents o bé a persones amb qui ha parlat, ni un gram de ficció. La presentació tindrà lloc el dissabte, dia 23 de desembre, a les 12 hores, a la llibreria.

Al llibre s’hi troba, juntament amb veus orals de tot l’espectre d’extrema dreta a extrema esquerra, octavetes, cartes, manuals per a resistir les tortures o per a evitar els perills en la clandestinitat, discursos de Franco, lleis, informes policials, etc…

Márquez volia explicar el que ell va viure durant la transició, la derrota que va representar per a molts, la frustració de les il·lusions col·lectives i individuals.

TOTES LES NOTÍCIES