Creen des de la Seu un videojoc per ajudar els infants a entendre el coronavirus

Imatge del videojoc ‘The Covid Game’ (Marc Llovera)
Imatge del videojoc ‘The Covid Game’ (Marc Llovera)

El professor Marc Llovera, de l’Institut La Valira de la Seu d’Urgell, ha dissenyat aquests dies un videojoc pensat per ajudar els infants a ”entendre la importància de quedar-se a casa durant la pandèmia del coronavirus”. A més a més, aquesta creació està pensada preferentment per jugar-hi en família i així “reflexionar sobre què passa durant la partida”.

Sota el títol ’The Covid Game’, el joc disposa d’un personatge humà (a escollir noia o noi) que comparteix protagonisme amb el Covid, una casa i l’hospital.

Com s’hi juga?
Tot controlant el personatge humà amb el ratolí, cal arribar a casa i confinar-te abans que el Covid et toqui i, per tant, et contagiïs de coronavirus. Si la pandèmia creix massa, perds el joc.

Si el Covid et contagia es multiplica per 3 (similar als contagis entre humans) i així successivament. D’aquesta manera creix la pandèmia i possibilitat d’infectar-te abans no et confinis. Alhora cada vegada que toca una cantonada de la pantalla es mou més ràpid. Per això, el missatge és: “No triguis a confinar-te!”.

L’hospital és capaç de curar els Covids (fer-los desaparèixer) però a un nivell més lent del que creix la pandèmia (d’un en un). També pots guarir-te a l’hospital (amagar-t’hi darrera durant el joc) si el Covid t’ha infectat, i esperar que la pandèmia disminueixi per arribar amb seguretat a casa. Seria l’equivalent a un ingrés hospitalari per curar-te.

Entendre com es propaga
Per tal que la canalla n’extregui conclusions, és important reflexionar sobre com prolifera el Covid, com el personal sanitari ens ajuda a guarir-nos i la importància de confinar-nos.

El joc i la pàgina web s’han creat amb els recursos dels que disposa aquests dies l’alumnat de 3r i 4t d’ESO (scratch i codi html). D’aquesta manera també es pretén animar al jovent a emprendre iniciatives similars.

“The Covid Game” està disponible a la pàgina web www.thecovidgame.com, ja sigui a través d’ordinador, tablet o smartphone.

TOTES LES NOTÍCIES