Canvis pel que fa a la matriculació i al registre de vehicles

Un tècnic prepara una nova matrícula
Un tècnic prepara una nova matrícula. Foto: Arxiu

El Govern ha aprovat el Reglament relatiu a la matriculació i al Registre de Vehicles, que modifica el Reglament del Registre de vehicles aprovat l’1 de setembre del 2021. El nou text inclou correccions que s’havien observat com a mancances de la normativa per a aportar més seguretat jurídica. El Reglament desplega la Llei del Codi de Circulació del juny de 2021.

Els principals canvis de l’articulat es refereixen als aspectes relatius als vehicles abandonats a la via pública i el procediment que han de seguir els comuns. També es refereix als procediments sobre els vehicles sotmesos a un contenciós que ha de dur a terme l’Administració.

La normativa també modifica els requisits per a la matriculació del vehicles que ja han estat matriculats en un altre país, així com el límit d’anys d’antiguitat que ha de tenir un vehicle per a ser matriculat. Així mateix també determina diferents aspectes legals a tenir en compte per a exportar un vehicle.

El Govern també ha aprovat la modificació de l’annex 2 “Condicions de Circulació”, del Reglament regulador de la circulació de vehicles de transport de mercaderies i especials, per a l’any 2023. Es tracta del calendari que estableix les restriccions de circulació de vehicles de transport de mercaderies i especials que limita el trànsit d’aquest tipus de vehicles els dies on s’espera una elevada afluència de trànsit. El calendari s’ha treballat amb el sector concernit, i els Departaments de Mobilitat i Transports.

TOTES LES NOTÍCIES