Avança la posada en marxa a la Seu d’un laboratori per a desenvolupar projectes 5G

L'alcalde de la Seu, Francesc Viaplana, present a la mostra d'exemples 5G CoEbreLab, a Móra la Nova
L’alcalde de la Seu, Francesc Viaplana, present a la mostra d’exemples 5G CoEbreLab, a Móra la Nova (Aj. La Seu)

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha estat present aquesta setmana a la mostra d’exemples 5G CoEbreLab, que s’ha dut a terme a la localitat catalana de Móra la Nova. L’acte ha servit per a conèixer de primera mà l’experiència a través de la tecnologia 5G a les Terres de l’Ebre, tenint en compte que properament s’inaugurarà a la Seu d’Urgell el Lab 5G Alt Pirineu. 

El laboratori, que se situarà al CETAP, concretament a l’ala del viver d’empreses de l’edifici de Les Monges, oferirà formació i les empreses hi podran desenvolupar i testar projectes basats en aquesta tecnologia. L’àrea que cobrirà són les comarques de l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i el Solsonès. L’alcalde urgellenc, Francesc Viaplana, ha explicat que en el primer trimestre d’aquest any es durà a terme l’adaptació de l’espai físic per a aquest servei.

Està previst que l’Àrea 5G Alt Pirineu, que tindrà com a objectiu crear serveis digitals de valor afegit al territori, podrà beneficiar sectors com l’agricultura, la ramaderia, la cultura, el turisme, els esports de muntanya, l’economia circular o la transició ecològica. “La voluntat final és generar més oportunitats per a crear ocupació i, així, retenir població i atraure talent a les comarques pirinenques”, ha conclòs Viaplana. I ha afegit: “Tot plegat encaixa amb l’aposta per les noves tecnologies feta per l’Ajuntament, com és el cas del Pirineu Tech Mountain”.Estratègia 5G de Catalunya

L’extensió del projecte Àrees 5G, impulsat per la Generalitat de Catalunya, a través del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, i emmarcat dins de l’Estratègia 5G de Catalunya, es va presentar el mes de novembre del 2021 a Organyà. L’Àrea 5G Alt Pirineu compta amb el suport i la col·laboració de Mobile World Capital Barcelona, la Fundació i2CAT, la Diputació de Lleida, l’IDAPA, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, l’Ajuntament de Tremp i la Cambra de Comerç de Lleida.

TOTES LES NOTÍCIES