Andorra Telecom presenta Node, la seva futura seu

Node
La proposta arquitectònica, Node. Foto: Andorra Telecom

Els premis als projectes finalistes del concurs d’idees per la nova seu d’Andorra Telecom, han estat lliurats aquesta tarda, pel president del Consell d’Administració d’Andorra Telecom, Jordi Torres, i el director general de la companyia, Jordi Nadal, acompanyats per la cònsol d’Andorra la Vella, Conxita Marsol.

En el seu parlament, Jordi Torres ha fet èmfasi que “un edifici públic té una doble responsabilitat, ha de respondre a les seves necessitats internes, però igualment ha de servir per millorar l’entorn on es situa. I estem segurs que Node, aconseguirà sumar totes les sinergies possibles per donar resposta als reptes i expectatives que un edifici d’aquestes característiques planteja per a la companyia pública, per a l’eix comercial, per a la parròquia, i per a les persones.

Per a la cònsol major, Conxita Marsol, les noves oficines d’Andorra Telecom aportaran un important flux diari de visitants, fet que contribuirà a la revitalització de Prada Ramon (Riberaygua i Travesseres), una zona que concentra una cinquena part dels negocis de la parròquia –vora 700-, i que està sent objecte d’un pla integral de reactivació amb millores com la conversió de carrers en zones per a vianants Xavier Orteu, ha pres la paraula un cop recollit el primer premi per explicar la proposta arquitectònica.

Orteu ha explicat, “Node neix com a materialització d’un canvi de mentalitat, no només en l’arquitectura sinó en tot el que ens envolta. Una filosofia que gira al voltant d’una nova forma de veure el món, prioritzant el benestar humà, la sostenibilitat, el respecte per la natura i aprofitant la tecnologia avantguardista”.

L’arquitecte ha remarcat que “Node, es basa en un concepte tan humà com l’empatia vers els usuaris, els visitants, els veïns, però sobretot vers la societat. L’essència de la nova arquitectura, segons Orteu, està a posar els edificis al servei de les persones”.

Amb relació a la ubicació de l’edifici, Orteu l’ha definit com “un punt estratègic i complex, i la proposta prioritza la seva adaptació al lloc, esdevenint un lligam dels diversos ambients, fluxos, minimitzant el seu impacte volumètric, esponjant la densa trama urbana i expandint l’espai exterior”.

L’edifici aprofita diferents estratègies bioclimàtiques per assolir una excel·lent eficiència energètica, alhora que utilitza la vegetació pròpia del país en cobertes, terrasses i places.

Els espais interiors són oberts, dinàmics i flexibles, fet que permet la seva adaptabilitat a noves necessitats al llarg del temps. S’ha prioritzat uns interiors agradables, creant espais de treball i interrelació, amb vegetació i il·luminació natural i s’utilitza la fusta com a matèria primera de construcció, apostant per la sostenibilitat i creant espais naturals. “D’aquesta manera, ha finalitzat Orteu, volem fer una arquitectura positiva des d’Andorra.

Els assistents a l’acte han pogut prendre coneixement dels nou projecte presentat al concurs d’idees per la nova seu d’Andorra Telecom, que han estat exposats en la mateixa sala.

La previsió és que les obres s’iniciïn d’aquí a un any i que la construcció de l’edifici duri dos anys i mig.

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES