Andorra i Corea del Sud conclouen les negociacions del CDI

Kwanghyo Ko, de Corea del Sud i Marc Ballestà, secretari d’Estat d’Afers Financers Internacionals (SFGA)
Kwanghyo Ko, de Corea del Sud i Marc Ballestà, secretari d’Estat d’Afers Financers Internacionals (SFGA)

Les delegacions del Principat d’Andorra i de Corea del Sud han conclòs aquest dijous les negociacions del Conveni per a eliminar la doble imposició (CDI) amb relació als impostos sobre la renda i la prevenció de l’evasió i l’elusió fiscals. Les negociacions s’han celebrat presencialment en dues rondes.

La primera ronda de negociacions va tenir lloc del 14 al 16 de desembre del 2022 a Andorra, i va estar encapçalada pel secretari d’Estat d’Afers Financers Internacionals, Marc Ballestà, i pel director de l’equip de Tractats del Ministeri d’Economia i Finances de Corea del Sud, Dae Yeon Kim.

La segona ronda de negociacions ha tingut lloc del 21 al 23 de març, també al Principat, i l’han encapçalat el secretari d’Estat Marc Ballestà, i el vice-ministre d’Hisenda i Duanes del Ministeri d’Economia i Finances de Corea del Sud, Kwanghyo Ko.

Les negociacions han finalitzat amb la rúbrica del text acordat. Finalitzades les negociacions, ambdós països iniciaran els tràmits interns que han de permetre la signatura del text i la seva posterior aprovació per part dels dos Estats.

Aquest es converteix en el 16è Conveni per a evitar la doble imposició i prevenir l’evasió fiscal negociat per Andorra i s’afegeix a Emirats Àrabs Units, Espanya, França, Liechtenstein, Luxemburg, Malta, Portugal, Xipre, San Marino, Hongria, República Txeca, Països Baixos, Croàcia, Mònaco i Islàndia.

TOTES LES NOTÍCIES