‘Andorra’ captiva l’espectador i triomfa en la seva estrena nacional a Encamp

L'elenc d'actors i actrius que escenifiquen l'obra de teatre "Andorra" (Comú d'Encamp)
L’elenc d’actors i actrius que escenifiquen l’obra de teatre “Andorra” (Comú d’Encamp)

La Sala de Festes del Complex d’Encamp va viure ahir dimecres a la nit una vetllada especial, precisament el Dia internacional del teatre. Per primer cop al país s’ha pogut veure representada l’obra ‘Andorra’, de Max Frisch i dirigida per Ester Nadal, i no va defraudar. Una jornada d’estrena nacional que va penjar el ‘sold out’ a les instal·lacions encampadanes i que, en acabar, va despertar l’ovació d’un públic captivat per la feina feta a sobre de l’escenari per una plantilla amb molta marca andorrana. ‘Andorra’ ha triomfat a Encamp en una cita marcada com tot un repte per a la direcció, en tractar-se d’una de les obres magnes del teatre en alemany del segle XX.

Un cop aixecat el teló, Míriam Alamany, Oriol Cervera, Oriol Guillem, Quim Llisorgas, Carles Martínez, Eduard Muntada, Sergi Vallès, Marta Pelegrina i Roger Casamajor van donar vida a la història de l’Andri, el fill il·legítim d’un “andorrà” de soca-rel a qui li fan creure que és un jueu adoptat. A partir d’aquí, tota una trama plena de prejudicis, falsa identitat i mentides, que van obligar l’espectador a reflexionar sobre aquests conceptes i la manera en què cada persona escull el seu camí vital i les conseqüències que deriven d’aquesta decisió. ‘Andorra’ ha portat l’espectador a un país que té com a nom el mateix que el del Principat, però, tot i que podria perfectament estar ambientat en les valls per les seves similituds històriques, es tracta d’una nació inventada pel suís Frisch per fer referència a l’Alemanya del nazisme.

El conseller de cultura, Joan Sans ha destacat que “gràcies a la bona entesa entre totes les parts, Comú d’Encamp, Escena Nacional d’Andorra i Teatre Nacional de Catalunya, hem portat a la parròquia una de les obres més escenificades encara ara, amb un segell andorrà que visibilitza, encara més si cap, el talent nacional existent i la qualitat de les produccions portades a terme, alhora que esdevé una finestra d’exhibició cap a l’exterior”

Marta Pelegrina, una de les actrius protagonistes que va participar l’any passat en el projecte de la Llançadora impulsat pel Comú d’Encamp, ha destacat la seva experiència amb aquesta producció com “un projecte gran i una aventura” i “amb l’ENA m’he sentit molt a casa, i a Encamp, encara més”.

Per la seva part, Roger Casamajor, un dels altres protagonistes d’Andorra, ha destacat que “és un orgull i una il·lusió de poder venir aquí, amb un projecte de coproducció andorrana” i ha agraït al Comú d’Encamp per “donar suport a aquesta producció”. Casamajor ha tingut un record per a la directora Esther Nadal que per motius personals no va poder ser present a l’estrena i de la qual n’ha destacat la claredat amb la qual ha portat a escena aquesta peça teatral.

Sota el paraigua de l’Escena Nacional d’Andorra i del Teatre Nacional de Catalunya, l’obra ja havia deixat pinzellades de la seva qualitat artística en escena, amb grans actuacions al Teatre Nacional de Catalunya, i ahir dimecres a la nit ho va tornar a fer a Encamp. Un projecte que feia temps que s’intentava portar al país i que, finalment, ha estat possible, i que ha rebut la màxima acceptació per part dels ciutadans i ciutadanes que van omplir la Sala de Festes del Complex.

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES