Alimentació a la tercera edat

Alimentació variada i saludable
Alimentació variada i saludable (iStock)

Tot i que la gent gran és més propensa, en general, a tenir problemes de salut, poden aconseguir que les seves dolences disminueixin una mica si segueixen una alimentació sana i equilibrada. Per això, el més important és disminuir l’aportació de calories dels menjars, que no necessiten en el seu dia a dia, ja que aquestes persones no acostumen a tenir una vida totalment activa.

Nutrients
Quant als greixos, aquests han de suposar només el 25% de l’aportació nutricional total, mentre que el consum de proteïnes ha de ser del 20% i el d’hidrats de carboni del 55% del total.

Líquids
Pel que fa als líquids, és important que la gent gran begui almenys dos litres d’aigua al dia, que redueixi el consum de cafè i d’alcohol, i que augmenti el consum de llet i de sucs.

Mastegada
D’altra banda, si es presenten problemes a l’hora de mastegar els aliments, la solució no ha de ser deixar de banda certs àpats, sinó optar per fer purés.



Per Tot Sant Cugat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

[do_widget id=category-posts-pro-64]