Orada al forn

Orada amb patates
L’orada és un peix blanc ric en vitamina E (Getty images)

Poques receptes són tan fàcils de preparar i tan saboroses com una bona orada al forn. Per la seva elevada quantitat de vitamina E és un aliment beneficiós per al nostre sistema circulatori. Aquest peix blanc té propietats antioxidants, és beneficiós per a la vista i pot ajudar en la prevenció del parkinson.

Els ingredients per a dues persones són:
  • 2 orades
  • 2 llimones
  • 2 cebes
  • 2 patates mitjanes
  • Sal
  • Oli
  • Branques de romaní o romaní en espècie
  • Pebre

 

Preparació:

– Escalfar el forn a 200 graus.
– Pela i talla les patates en rodanxes.
– Salpebra.
– En una safata per a forn, col·loca les patates fent una base i tira un bon rajolí d’oli per damunt.
– Introdueix les patates al forn durant uns 15 minuts.
– Mentrestant, aprofita per a tallar les cebes en tires.
– Neteja també les orades i fes uns talls transversals amb l’ajuda d’un ganivet.
– Sala les orades per ambdues parts i per l’interior.
– Introdueix rodanxes de llimona a l’interior i també en els talls prèviament fets.
– La resta de la llimona, esprem-la per sobre del peix.
– Afegeix també el romaní.
– Quan les patates estiguin una mica fetes, treu la safata i afegeix la ceba.
– Finalment, col·loca les orades damunt i afegeix de nou oli.
– Introdueix tot en el forn per uns 15 minuts més.
-Controla la cocció per si fos necessari afegir més oli o bé deixar-ho uns minuts més.
– Opcionalment, pots posar-li vi blanc.
– Quan estiguin les orades daurades, pots treure-les i servir.

[do_widget id=category-posts-pro-64]