La reunió ministerial Iberoamericana d’Administració Pública serà telemàtica i al setembre

La ministra de Funció Pública, Judith Pallarès, en una reunió telemàtica per preparar la reunió ministerial iberoamericana
La ministra de Funció Pública, Judith Pallarès, en una reunió telemàtica per preparar la reunió ministerial iberoamericana. Foto: SFG

La ministra de Funció Pública i Simplificació de l’Administració, Judith Pallarés, ha presidit aquest dijous una reunió preparatòria de la XIX Conferència Iberoamericana de Ministres de l’Administració Pública i Reforma de l’Estat, que estava previst que es desenvolupés a Portugal durant aquest mes. Arran de la crisi generada per la COVID-19, s’ha decidit traslladar aquesta trobada tècnica al setembre i realitzar-la de manera telemàtica.

En la reunió virtual d’avui la ministra i el seu equip s’han reunit amb l’equip de la Secretaria Pro Tempore d’Andorra, amb l’ambaixador i coordinador nacional, Jaume Gaytán, i la directora i responsable de coordinació, Gemma Cano, la delegació de Portugal, amb el secretari d’Estat d’Administració Pública gal, José Couto, el director de Plantejament, Coordinació, Avaluació i Seguiment de la SEGIB, Ignacio Uriarte, i el secretari general del Centro Latinoamericano de la Administración para el Desarrollo (CLAD), Francisco Javier Velázquez.

En aquest sentit, els diferents equips ja han començat a treballar diferents aspectes de l’agenda temptativa de la ministerial del setembre, com ara la nota conceptual el calendari o el manual operatiu. Així, s’ha decidit que el lema de la trobada serà ‘Innovació per al Desenvolupament Sostenible – Objectiu 2030. Iberoamèrica davant el repte del coronavirus’, recollint la temàtica decidida per a la Cimera Iberoamericana.

En aquest sentit, s’ha posat de relleu el repte que ha suposat en tots els sentits l’aparició del SARS-CoV-2, però que a la vegada ha de servir perquè l’administració pública impulsi i aprofiti l’ús de les noves tecnologies per aconseguir objectius marcats per la Cimera, com ara la digitalització d‘administració i el teletreball.

TOTES LES NOTÍCIES