Sang, suor i llàgrimes…. d’alegria: BC Andorra 72 – Guipuzkoa 67

BC Andorra 72 - Guipuzkoa Basket 67
BC Andorra 72 – Guipuzkoa Basket 67

D’infart i emocionant ha estat el partit d’aquest divendres entre el BC Andorra i el Guipuzkoa Basket. Un encontre amb un primer temps per a oblidar i un segon amb millors sensacions que han acabat per a donar el triomf als de Natxo Lezcano. Tot s’ha decidit en els últims compassos, patint, però, guanyant, 72 a 67. Aquesta victòria ha estat com una pel·lícula per capítols:

Mal primer quart del BC Andorra que ha mantingut la discreta imatge que ha exhibit les darreres jornades. Ha tornat amb el desencert en els llançaments, sobretot, exteriors i permetent que el Guipuzkoa anotés amb certa facilitat, precisament, ell sí, a base de triples. Així, s’acabava aquest primer parcial amb 10 punts per sota, 15 a 25 per als bascos.

El segon quart, ha estat encara pitjor, tret dels darrers tres minuts que han permès al BC Andorra escurçar distàncies en el marcador amb una bona reacció i coincidint també amb un menor encert del Guipuzkoa Basket. De fet, aquests darrers tres minuts del segon quart han donat més rendiment que tot el que els tricolors havien jugat fins al moment.

D’aquesta manera, aquest període finalitzava amb un ajustat 35 a 38, amb només tres punts de desavantatge, que hagués hagut de ser tan sols un. Just abans de la botzina que enviava els jugadors al descans, Maric agafava un rebot després d’un tir lliure errat i anotava clarament abans que el tauler en posés en vermell. Els àrbitres, però, no han donat, incomprensiblement, la cistella de dos punts per bona. Gran reacció del BC Andorra que havia arribat a perdre de 12 punts en aquest segon quart.

El tercer quart ha estat totalment diferent als dos primers, fins al punt que, només començar, els tricolors ja s’han avançat en el lluminós, 40 a 38. A partir d’aquí màxima igualtat entre els dos conjunts i un Andorra que no acabava d’obtenir rendes suficients per a distanciar-se. Tot i així, s’ha pogut arribar a la fi del tercer període amb un 53 a 50 per als del Principat.

L’últim quart del matx començava amb una emoció desmesurada a causa de la igualtat en el marcador i així ha estat fins al final del partit. El BC Andorra ha tingut diverses ocasions per a anar-se’n, però, unes vegades la precipitació en atac i, unes altres la concessió de rebots en defensa ho impedien. Tot i això, els locals han tingut la sang freda per a arribar als instants decisius amb un petit avantatge que no han desaprofitat. Finalment, el 72 a 67 atorgava la victòria als tricolors que, d’aquesta manera, seguiran segons a la classificació.

Maric i Luz han estat els jugadors més destacats del matx per part del BC Andorra. Remarcar també la bona lectura que ha sabut fer l’entrenador Natxo Lezcano cada cop que les coses es torçaven a la pista, introduint canvis segons les necessitats del moment. El d’aquest divendres, malgrat el mal joc inicial, és un triomf de prestigi.