Repunt dels casos actius, mentre es redueixen les persones que requereixen estar intubades

hospital
Hospital Nostra Senyora de Meritxell. Foto: ARXIU

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha comparegut aquest dimecres per actualitzar les dades sanitàries referent a la pandèmia de SARS-CoV-2 al Principat. Martínez Benazet ha avançat que la taxa de reproducció se situa en 0,98, una xifra que suposa un lleuger increment respecte a la darrera actualització.

D’altra banda, Benazat ha celebrat que el nombre de persones que resten ingressades l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell i que requereixen ventilació mecànica s’ha reduït les darreres hores de 7 a 4. No obstant això, ha recordat que aquesta intervenció es fa a “pacients que estan molt greus” i que requereixen d’una estada a l’UCI molt llarga. Actualmenti ha 810 casos actius -77 en es les darreres 24 hores-. De les persones afectadas per la Covid-19, 14 persones resten ingressades a planta i 9 a l’UCI.

D’altra banda, el titular de Salut ha indicat que des de l’inici de la pandèmia la xifra de casos comptabilitzats al Principat és de 6.428 persones –5.542 corresponen a la segona onada–, mentre les recuperacions sumen 5.542. El total de defuncions fins a la data és de 76.

Finalment, Martínez Benazet també s’ha referit a la població escolar. Així, 26 aules estan sota vigilància activa –8 total i 18 parcial– i 59 en vigilància passiva.

TOTES LES NOTÍCIES