Rastres i Petjades és la quarta nova ruta de la família Macarulla, els petits senders màgics d’Andorra

El ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, i la Cònsol Major d’Encamp, Laura Mas
El ministre, Jordi Torres, i la Cònsol d’Encamp, Laura Mas, presentant la iniciativa (Andorra Turisme)

Aquest dilluns es posa en marxa a la zona dels Cortals d’Encamp, la quarta ruta de Macarulla, petits senders màgics, que en aquesta ocasió s’anomena: Rastres i Petjades. L’objectiu d’aquest nou itinerari, és un cop més, apropar la natura del país a les famílies i facilitar als més petits la iniciació al senderisme, d’una manera divertida.

L’inici d’aquest itinerari es troba a la carretera dels Cortals d’Encamp, en concret a l’àrea d’esbarjo del camí de la Pleta dels Orris, tot just al costat del Tamarro Enko. Es tracta d’una ruta circular, de dificultat moderada, amb dos kilòmetres de llarg i 150 metres de desnivell. Un sender de durada curta, dirigit als infants de més de tres anys.

Rastres i Petjades, convida a les famílies a convertir-se en uns autèntics exploradors, per a poder descobrir la fauna autòctona d’Andorra, mitjançant les diferents dinàmiques que es troben al llarg de tot el recorregut. La intenció és, que tant grans com petits coneguin els animals més característics del país, tot aprenent a reconèixer els seus rastres i les seves petjades.

Com ja és habitual, aquest itinerari va acompanyat d’un llibret, que inclou diferents jocs, endevinalles i explicacions, que fan que el camí sigui més engrescador per a tota la família. Aquest fulletó gratuït està disponible en quatre idiomes: català, castellà, francès i anglès, i es pot obtenir a les oficines de turisme del país o a través de la pàgina web: www.visitandorra.com .

El projecte ha comptat amb la participació de diversos artistes i artesans d’Andorra, com la Samantha Bosque, que ha reproduït les petjades dels animals pintades sobre les roques; l’empresa Ergo, que ha treballat tots els elements de fusta que es troben distribuïts pel camí; el Victor Martí, que ha pres part en la recerca i la creació del storytelling; i amb Andorra Recerca i Innovació, que ha col·laborat en l’assessorament de la fauna més característica del país, tenint en compte l’hàbitat, els rastres i l’alimentació.

A més, els departaments de Medi Ambient i Turisme del comú d’Encamp, han treballat en l’adequació del sender i dels trams de parada, i també en l’assessorament de la col·locació dels diferents elements.

 

Un projecte amb èxit

Macarulla, petits senders màgics, ja suma un total de quatre itineraris que han generat molt interès per part del públic familiar. Prova d’això és, que des del passat mes de maig d’aquest any, més de 7.300 famílies han realitzat alguna d’aquestes rutes i més de 850 han descarregat el diploma que es troba a la darrera pàgina del fulletó.

TOTES LES NOTÍCIES