Ordino veurà rodar les seves falles aquest dimecres

Espectaculars les falles a Ordino (Comú d'Ordino)
Espectaculars les falles a Ordino (Comú d’Ordino)

Aquest dimecres, 28 de juny, a partir de les 22:30 hores, les falles tornaran a rodar pels carrers i places del poble d’Ordino en la que és la darrera cita fallaire de l’any, organitzada per l’Associació de Cultura Popular d’Ordino. Enguany la festa clourà amb un ball de danses interpretades pel Duet Daura amb Ivan Caro i Nina Planavila que s’executaran mentre el Mai vagi cremant.

L’acte començarà a la plaça Major ordinenca amb el ball “Fallaires d’Ordino”, una dansa que interpreta l’Esbart Valls del Nord i que només es pot veure aquest dia ja que va ser creada expressament per a ser ballada a la plaça el dia de la cremada de falles. La música és de Jordi Barceló i la coreografia de Clàudia Borràs, Pilar Capdevila i Sandra Tudó.

Un cop acabada la dansa, des de la mateixa plaça sortiran els fallaires de llum. Enguany són 30 nens i nenes de cinc a onze anys que girant les seves boles de llum il·luminaran els carrers fins arribar a l’aparcament del Prat de Vilella. Els fallaires de llum van acompanyats musicalment dels grallers i tabalers dels Castellers d’Andorra.

Tot seguit començarà l’encesa de falles a la plaça i els 40 fallaires ordinencs les faran girar al so de la buna d’Albert Adellach i els timbals de Nerea Rius i Hèctor del Val pels carrers i places d’Ordino: carrers Major i de la Grau, placeta Pajó, carrer del Mig, placeta Ferino i carrer dels Coms, fins arribar a l’aparcament del Prat de Vilella.

A l’aparcament del Prat de Vilella tindrà lloc l’espectacle final. Els fallaires de llum exhibiran la seva destresa amb una coreografia que porten assajant els darrers dies; posteriorment el ball “Sota la lluna de Sorteny” de l’Esbart Valls del Nord al voltant del foc; tot seguit els fallaires cremaran la falla tradicional de pela de beç mentre sona de la buna d’Albert Adellach. La falla tradicional servirà per a encendre el Mai de Sant Pere perquè, finalment, tots els fallaires rodin al seu voltant creant una imatge inoblidable.

La festa acabarà amb les danses que el Duet Daura, integrat per Ivan Caro i Nina Planavila, interpretarà mentre el Mai acaba de cremar i el públic present s’hi afegeixi al seu voltant. L’Associació també ha previst un servei de bar perquè tothom qui vulgui pugui fer un beure.

TOTES LES NOTÍCIES