Obren una terminal per a vols privats als hangars de l’Aeroport Andorra-La Seu

La nova terminal privada d'Andorra Aviation Group a l'Aeroport de la Seu (Foto: Andorra Aviation Group)
La nova terminal privada d’Andorra Aviation Group a l’Aeroport de la Seu (Foto: Andorra Aviation Group)

L’Aeroport Andorra-La Seu disposa des d’ara d’una terminal VIP per a vols privats. El nou servei l’ha impulsat Andorra Aviation Group, una de les deu empreses que actualment hi ha instal·lades a la zona d’hangars del camp de vol de l’Alt Urgell i que, conjuntament, ja generen més d’un centenar de llocs de feina directes a la instal·lació, ubicada entre les municipis de Ribera d’Urgellet i Montferrer i Castellbò.

A banda de poder allotjar els avions privats, el complex d’Andorra Aviation Group a dins l’aeroport -que suma uns 1.400 metres quadrats- també compta des d’ara amb aquest espai que permet, als passatgers que contracten els seus serveis, disposar d’una arribada o una sortida més discreta, còmoda i exclusiva.

Consultats pel diari Segre i tal com recull RàdioSeu, des de la companyia han confirmat que aquesta mena d’atenció d’adreça als clients habituals de vols corporatius, que poden ser directius d’empreses, però també esportistes professionals, artistes o d’altres persones amb alt poder adquisitiu, que necessitin desplaçar-se des del Pirineu a diferents aeroports europeus, o a l’inrevés. I hi han afegit que els destins amb què més treballen solen ser Madrid, Mallorca i Milà. Aquest servei, remarquen, és únic a Catalunya juntament amb el que ja existia al principal aeroport català, el de Barcelona-el Prat.

A més de sala d’espera i zona de descans, la terminal específica inclou un espai de coworking i una sala de reunions, que té vistes a la pista de vol. També disposa de dues habitacions per a dormir-hi, pensades principalment per si la tripulació ha de fer nit a l’Aeroport Andorra-La Seu. L’empresa, alhora, ha detallat que amb tot plegat aspira a fer uns 200 vols l’any, amb origen o destí a l’Alt Urgell – Andorra.

Es tracta, a més a més, de la inversió privada més gran que s’ha fet fins ara al camp de vol pirinenc des que la Generalitat en va impulsar la reobertura ara fa nou anys, a través de l’empresa pública Aeroports de Catalunya.

Del centenar de llocs de feina directes que genera actualment el recinte aeri, prop de la meitat corresponen a una empresa ja consolidada a l’Alt Urgell, Helitrans Pyrinees, que compta amb una plantilla d’uns 50 treballadors i que ha esdevingut un referent en treballs aeris amb helicòpter a Catalunya.

[do_widget id=category-posts-pro-64]