Nova campanya contra la conducció sota els efectes de l’alcohol i les drogues

control policial en una carretera de muntanya
Control policial en una carretera de muntanya. Foto Policia

La Policia ha comunicat que iniciarà, el dia 25 d’octubre i fins al 7 de novembre, una nova campanya de controls d’alcohol i drogues per part dels conductors. Es preveuen un seguit de controls encaminats a la disminució de la sinistralitat a les carreteres, i amb la finalitat última de l’assoliment de l’objectiu marcat de la disminució dels accidents.

Aquesta campanya respon a la responsabilitat d’ordenar controls preventius d’alcoholèmia que preveu el Codi de Circulació. Així, els controls tindran lloc des de les 7 hores del dia 25 d’octubre i fins a les 19 hores del dia 7 de novembre del 2021.

Els controls preventius d’alcoholèmia segueixen el pla d’actuació marcat pel Ministeri de Justícia i Interior, a fi de millorar la seguretat viària en general i reduir el nombre d’accidents provocats pel consum d’alcohol, així com sensibilitzar els conductors del risc que comporta conduir en aquestes condicions.

La campanya de prevenció i d’informació a l’opinió pública té per objectiu principal disminuir la sinistralitat a les carreteres, disminuir els accidents de trànsit provocats pel consum d’alcohol i drogues. Com d’altres anys, s’anuncia aquesta campanya, donat el seu volgut efecte preventiu i dissuasiu. Es tracta doncs d’evitar les conductes de risc que posen en perill als usuaris de la xarxa viària i, augmentar la seguretat d’aquests.

Tal com preveu el Codi de Circulació, la franja mínima punible en matèria administrativa se situa per sobre dels 0,00 g/l de sang en els conductors professionals i de 0,50 g/l per a la resta de conductors. Pel que respecta a la responsabilitat penal, es recorda que el vigent Codi Penal fixa les taxes d’alcoholèmia en un grau superior a 0,50 g/l de sang per als conductors professionals i una taxa superior a 0,80 g/l per als no professionals.

TOTES LES NOTÍCIES