L’UdA inaugura el curs acadèmic del 35è aniversari

Universitat d'Andorra
La Universitat d’Andorra. Foto: UdA

La Universitat d’Andorra (UdA) ha inaugurat aquest dimarts, 3 d’octubre, el curs acadèmic 2023-2024, el del 35è aniversari de l’ensenyament superior al país, amb un acte celebrat a l’auditori del Centre de Congressos d’Andorra la Vella i presidit pel cap de Govern, Xavier Espot, juntament amb el rector de la Universitat, Miquel Nicolau.

La lliçó inaugural ha anat a càrrec de la doctora en Informàtica, Ana Freire, experta en intel·ligència artificial, recuperació d’informació i anàlisi de mitjans socials. Sota el títol «El costat bo de la Intel·ligència Artificial», Freire ha abordat l’ús de l’analítica de dades i la intel·ligència artificial per a caracteritzar trastorns de salut mental a les xarxes socials.

Durant la cerimònia, el rector ha destacat el nombre d’estudiants de formació reglada matriculats enguany a l’UdA, que consolida el creixement dels darrers anys. En concret, el curs s’ha iniciat amb 675 estudiants, una xifra molt similar a la del curs passat, en què se’n van comptabilitzar 674. A més, Nicolau ha valorat positivament la creació d’un nou títol d’estat, el màster en Salut, que s’ha de posar en marxa el setembre del curs vinent i que suposarà que totes les carreres de l’UdA ja puguin culminar-se amb un màster. El cap de Govern, de la seva banda, s’ha referit a l’ampliació futura del campus de l’UdA, amb un nou edifici i una residència universitària, i ha assenyalat les bonances de l’Acord d’associació amb la Unió Europea que s’està negociant.

La novetat del curs acadèmic 2023-2024 és el nou màster en Analítica de dades, que es posa en marxa per a formar persones que puguin dedicar-se a una de les professions emergents més importants del moment. A més, els plans d’estudi dels bàtxelors en Administració d’empreses i d’Infermeria s’han adaptat al nou model educatiu de l’UdA basat en competències, i el pla d’estudis del bàtxelor en Dret incorpora més crèdits amb contingut andorrà.

L’acte d’aquest dimarts ha finalitzat amb la graduació de les 108 persones titulades que van completar els seus estudis de DPA, bàtxelor, màster o doctorat durant el curs 2022-2023, que corresponen a la 33a promoció de la Universitat d’Andorra, la més nombrosa fins ara. Els titulats han rebut el títol d’estat de mans del ministre de Relacions institucionals, Educació i Universitats, Ladislau Baró, acompanyat de la ministra de Salut, Helena Mas, i el rector de la Universitat d’Andorra.

Durant l’acte també s’ha fet conèixer la memòria d’activitats, amb les principals magnituds assolides per la Universitat durant el curs 2022-2023. Cal destacar que durant el curs passat, sumant els 674 estudiants de formació reglada i els 1.110 de formació continuada, es va assolir un total de 1.784 estudiants.

TOTES LES NOTÍCIES