L’IPC avançat registra una taxa interanual al mes de gener del +7,4%

Supermercat d'aliments
Un supermercat d’aliments. Foto: Arxiu

L’IPC avançat registra una taxa interanual al mes de gener del 2023 del +7,4%. Aquest indicador representa un càlcul previ de l’IPC segons el qual, en cas de confirmar-se, augmentaria tres dècimes respecte a l’IPC avaluat el mes de desembre del 2022 (+7,1%).

Aquest augment de la inflació seria a causa del comportament dels preus del grup Aliments i begudes no alcohòliques i, en menor mesura, dels del grup Vestit i calçat, que haurien disminuït menys que al mateix mes de l’any passat.

Aquest indicador suposa un càlcul previ de l’IPC amb, aproximadament, el 97% dels preus de desembre entrats. Per les sèries de preus que encara no han estat enquestades, s’utilitza el mateix preu del mes anterior.

L’IPC avançat d’Espanya del mes de gener del 2023 se situa al +5,8%. En cas de confirmar-se, augmentaria una dècima respecte a la variació registrada el mes de desembre del 2022.

L’IPC avançat de França del mes de gener del 2023 se situa al +6,0%. En cas de confirmar-se, augmentaria una dècima respecte a la variació registrada el mes de desembre del 2022.

TOTES LES NOTÍCIES