Les XX Trobades Culturals Pirinenques, aquest dissabte

Cartell de les XX Trobades Culturals Pirinenques (SAC)
Cartell de les XX Trobades Culturals Pirinenques (SAC)

Les XX Trobades Culturals Pirinenques se celebraran aquest proper dissabte, 28 d’octubre, durant tot el dia, al monestir de Sant Pere de Rodes (Alt Empordà). En aquesta vintena edició, les Trobades, coordinades per la Societat Andorrana de Ciències (SAC), aglutinen un total de 17 centres d’estudis dels tres estats de la serralada, des de l’Aran i la Ribagorça fins a l’Empordà.

En aquesta edició, en relació directa amb l’Alt Urgell es presentaran els treballs de Cristina Orduña i Ponti i Antoni Fiol i Colomar (“Identificació i manteniment d’una “Línia Llei” megalítica a la Vall de Cabó” i de Lluís Obiols Perearnau (“Un castell medieval als inicis de l’edat moderna: Montferrer al segle XVI”).

Durant la jornada també es presentarà el llibre que recull les intervencions de les 19es Trobades Culturals Pirinenques, celebrades l’octubre de 2022 a Matamala (Capcir). En aquest cas, a més de comunicacions d’àmbit més general, el llibre inclou textos relacionats específicament amb l’Alt Urgell escrits per Daniel Fité i Erill (“Més enllà de la mina “Josefina”: l’explotació minera a Tuixent ara fa cent anys”, Lluís Obiols Perearnau (“Algunes dades sobre l’explotació del bosc de Sant Joan de l’Erm al segle XVI”) i Climent Miró i Tuset (“El monestir de Santa Cecília d’Elins i l’explotació dels recursos naturals a la muntanya de Castilló (s. IX-XI)”).

L’assistència a les trobades és gratuïta, però, degut a la singularitat del lloc on se celebra aquesta vintena edició, és necessari fer la inscripció amb antelació a l’adreça sac@andorra.ad.

TOTES LES NOTÍCIES