La Seu s’afegeix a la commemoració del Dia Mundial contra el Càncer

Cartell de l'Associació Contra el Càncer
Cartell de l’Associació Contra el Càncer (AECC)

L’AECC-Catalunya contra el Càncer de l’Alt Urgell s’afegeix a la commemoració del Dia Mundial Contra el Càncer. Tot coincidint amb la data, aquest dissabte 4 de febrer, i en col·laboració amb l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, l’entitat farà una petita trobada per a visualitzar la malaltia i conscienciar-ne.

L’activitat es durà a terme a 2/4 de 7 de la tarda, quan la façana de l’Ajuntament s’il·luminarà de verd, el color que identifica la lluita contra el càncer. Aquesta acció ja es va iniciar l’any passat.

Actualment, un dels objectius que es marca l’AECC és aconseguir arribar a un 70% de supervivència en els casos de càncer. Els experts asseguren que l’any 2030 la malaltia, en les seves moltes varietats, afectarà una de cada 3 dones i un de cada 2 homes.

Per a augmentar les possibilitats de sobreviure, es treballa en tres eixos principals, el primer dels quals és la prevenció. En aquest punt, l’entitat incideix en la importància que té evitar el consum de tabac i l’exposició al fum del tabac. La segona prioritat són els diagnòstics, per tal de detectar els tumors en aquells períodes en què encara poden tenir un pronòstic favorable, mitjançant els cribratges de pulmó, còlon o cèrvix. Finalment, el tercer gran eix és la recerca oncològica i l’accés a resultats.

Mentre s’intenta avançar en aquests objectius, l’AECC segueix treballant per a donar suport als malalts i a les seves famílies, amb especial atenció a les persones més vulnerables. Actualment la delegació de l’Alt Urgell compta amb la nova seu situada a la planta baixa de Casa Molines, des d’on organitzen activitats informatives i de suport.

TOTES LES NOTÍCIES