La Seu disposarà de 10 nous pisos de lloguer social

Edifici Cal Pensament a la Seu (Aj. la Seu)
Edifici Cal Pensament a la Seu (Aj. la Seu)

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha aprovat aquesta setmana el projecte d’obra per a la rehabilitació de l’edifici llegat en usdefruit per Joan Obiols Cordellana, Juanito de Cal Pensament, al passatge de la Missió i que permetrà obtenir 10 habitatges de lloguer social.

“Aquesta actuació permetrà augmentar la dotació d’habitatges de lloguer social i fer front a les necessitats del municipi en aquest aspecte”, afirma el tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme en funcions de l’Ajuntament de la Seu, Joan Gurrera.

A més a més d’encabir-hi deu pisos de lloguer social, que seran d’una, dues, tres i quatre habitacions, i un d’ells serà destinat a una Llar amb Suport, un recurs d’habitatge i rehabilitació psicosocial per a persones amb malaltia mental a mig camí entre una residència i la vida autònoma. Tanmateix es reservarà la planta baixa per tal de crear-hi el futur ‘Espai d’Art Pensament’.

Recordem que aquest edifici, construït l’any 1980, va ser cedit a l’Ajuntament urgellenc per 99 anys per tal de ser utilitzat per a necessitats municipals en l’àmbit social o cultural.Edifici eficient i sostenible

L’edifici finalitzat tindrà una etiqueta energètica amb qualificació A, és a dir, de màxima eficiència i no utilitzarà combustibles fòssils. En aquest sentit, en la coberta s’hi preveu la instal·lació de 48 panells solars que permetran obtenir gran part de l’energia necessària per al funcionament de l’edifici.

Les obres consistiran en la millora energètica de l’envolupant existent, l’execució de les divisions i revestiments interiors, així com les instal·lacions, per tal de que l’edifici es pugui destinar a habitatge.

La inversió total de les obres serà de 1.351.263’10 euros i es preveu tinguin una durada de 18 mesos.

TOTES LES NOTÍCIES