La importància de la taurina en gats

Un gat petit gaudint del menjar
Un gat petit gaudint del menjar (Getty images)

Els gats tenen necessitats dietètiques específiques que difereixen significativament d’altres animals. Una correcta alimentació serà vital per al seu desenvolupament. En aquest sentit, els ingredients d’origen animal són una font rellevant de proteïnes i aminoàcids, entre els quals es troba la taurina.

Quan parlem de la taurina en gats, ens estem referint a un aminoàcid que no s’utilitza en la síntesi de proteïnes, encara que té un paper molt important per a la salut de gat. Aquest aminoàcid té múltiples funcions en el cos del felí, particularment en el metabolisme del calci, en la funció cardíaca, en el desenvolupament i funció retinal, entre d’altres.Comptar amb uns valors adequats de taurina ofereix importants beneficis als gats:

Salut cardíaca: Una deficiència de taurina pot conduir a una malaltia anomenada miocardiopatia dilatada, on el múscul cardíac s’afebleix i s’engrandeix.

Funció retinal: Els gats que manquen de taurina poden patir degeneració retinal, la qual cosa pot conduir a problemes de visió o ceguesa.

Reproducció i desenvolupament: És essencial per a la reproducció felina i el desenvolupament fetal adequat. Les femelles que no ingereixen suficient taurina poden tenir problemes durant el part o tenir cadells amb malformacions.

Sistema immunitari: La taurina ajuda els gats a combatre malalties i mantenir-se saludables.

Funció Digestiva: Contribueix a la formació de sals biliars, que són necessàries per a la digestió dels greixos.On trobar la taurina?

Els gats no poden sintetitzar tota la taurina suficient que necessiten en el seu dia a dia, cosa que significa que han d’obtenir-la de la seva dieta. Aquí és on es diferencien dels gossos i altres mascotes. Els gats són carnívors estrictes, i la seva font natural de taurina són els teixits animals.

Carn Crua: El múscul carnós és una font rica en taurina, en particular, el cor d’animals com el pollastre o el xai.

Peix: Alguns peixos, com la sardina i el salmó, són fonts notables de taurina.

Aliments comercials per a gats: La majoria dels aliments comercials per a gats estan fortificats amb taurina.

És fonamental evitar una dieta basada en aliments casolans sense l’orientació d’un veterinari nutricionista.Per mascotalia.es

TOTES LES NOTÍCIES