La DOP Terra Alta celebra el Gastroli 2025 a Andorra

Cartell de la presentació del Gastroli 2025 a Andorra
Cartell de la presentació del Gastroli 2025 a Andorra

La denominació d’origen protegida (DOP) Terra Alta presentarà a Andorra l’oli novell de la darrera collita, en un esdeveniment que, sota el nom Gastroli, que comptarà amb els xefs Carles Flinch, José Antonio Guillermo, Rodrigo Martínez i Jordi Grau. La Denominació d’Origen Protegida vol fer una crida als restauradors i hostalers d’Andorra la Vella per a incorporar aquest producte singular a les seves cartes i ofertes gastronòmiques, aprofitant que Catalunya es nomenada Regió Mundial de la Gastronomia 2025.

La presentació serà el pròxim dilluns, 24 de febrer, al restaurant Can Manel i està oberta a professionals de la restauració i distribuïdors alimentaris. El programa de l’esdeveniment inclou dues parts. La primera, més tècnica amb una presentació de la DOP a càrrec del seu president, Josep Pere Colat, i una ponència sobre les aplicacions de l’oli verge extra a la cuina a càrrec d’Agustí Romero, investigador del programa de Fruticultura, i Montserrat Jiménez, tècnica de recerca del projecte de cuina experimental d’olis. 

La segona part consistirà en un showcooking i degustació on els xefs dels restaurants Can Manel, Odetti, Beç i Ibaya, prepararan plats amb producte d’Andorra i oli d’oliva verge extra de la DOP Terra Alta. La demostració dels cuiners anirà complementada amb un tast d’olis d’empreses adscrites de la DOP Terra Alta.

El Gastroli és la presentació que la DOP fa de la nova collita i, habitualment, s’ha fet sempre al Mercat de la Boqueria de Barcelona. Aquest any s’ha triat Andorra com a seu pel potencial turístic i gastronòmic que el país està exhibint en els darrers temps. 

L’Oli Terra Alta, s’elabora a partir d’olives de varietats autòctones entre les quals destaca l’Empeltre, que només es treballa en aquesta zona, i que té moltes propietats saludables i unes característiques organolèptiques molt afruitades que donen un oli molt equilibrat en amarg i picant. Un complement ideal per a una àmplia varietat de plats, des d’amanides fresques fins a carns rostides i peixos. La seva versatilitat i qualitat superior el fan un ingredient imprescindible per als cuiners que busquen oferir una experiència gastronòmica única.

[do_widget id=category-posts-pro-64]