Espot parla d’instaurar un pla de carrera per a progressar dins el cos d’agents penitenciaris

El cap de govern i el ministre de justícia i interior amb els agents penitenciaris condecorats
Les autoritats amb els agents penitenciaris que han rebut el reconeixement (SFG)

El Cos Penitenciari ha celebrat aquest divendres el dia de la seva patrona, la Mare de Déu del Remei, amb una missa a l’església de Sant Esteve d’Andorra la Vella, i el posterior acte institucional al Centre de Congressos de la capital. L’acte ha estat presidit pel cap de Govern, Xavier Espot, el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, i el director del Departament d’Institucions Penitenciàries, Miquel Àngel Garcia Val.

En el seu discurs, el cap de Govern ha reconegut la tasca que duen a terme els agents, fent especial esment a la tasca al Centre penitenciari com “una funció pública, social i transversal que ha de contribuir a la consecució d’una societat més cohesionada, justa i social”. En aquest sentit, Espot ha destacat que cal aplicar penes amb “rigor i humanitat i contribuint a la reinserció dels reclusos, perquè una millor reinserció equival a una major seguretat ciutadana”.

El cap de Govern també s’ha referit a la voluntat de l’Executiu de dissenyar i instaurar un pla de carrera professional al cos per tal de “fomentar la progressió dels membres, definir i implementar la comunicació interna i fomentar també la participació”. Espot els ha avançat, a més, que se seguirà formant als agents, especialment en matèria d’igualtat de tracte i no-discriminació entre dones i homes.

En el mateix sentit, el ministre Rossell ha ressaltat que recentment s’han incorporat al cos dues noves agents, i que n’hi ha una més en període de formació: “espero que en el futur en siguin moltes més, ja que també en aquesta professió és important que cada vegada hi hagi una major presència de dones”.

Encara referint-se als efectius, el ministre de Justícia i Interior ha avançat que el pressupost de l’any vinent preveu poder ampliar el cos amb quatre places de nova creació –sense comptar amb les places que quedin vacants i que també podran cobrir-se–: “unes noves places que ens permetran disposar dels efectius necessaris per a dur a terme les funcions d’una manera encara més eficient”.

L’acte oficial d’avui ha servit també per a distingir els 4 agents que han assolit una antiguitat de 25 anys al cos i els 5 que fa 15 anys que hi treballen. Finalment, també s’han entregat unes plaques commemoratives als 2 agents que s’han jubilat recentment.

TOTES LES NOTÍCIES