
Títol: Esmorzars de forquilla. El tresor més suculent de la nostra cuina
Autora: Laia Freixinet
Pàgines: 176
Editorial: Rosa dels Vents
Sinopsi:
L’esmorzar de forquilla es una de les tradicions catalanes mes arrelades, un àpat antic i suculent que veneren amb religiositat ciclistes, excursionistes, caçadors, mercaders i altres matiners amants del bon menjar.
Cuinats a foc lent i amb ingredients humils i de temporada, els plats que componen un bon esmorzar de forquilla són el màxim exponent de la cuina popular catalana. Són plats contundents que es consumien durant els antics esmorzars dels pagesos i dels marxants el dia de mercat, i que els carregaven de força per a afrontar una jornada llarga amb guisats, capipota, peus de porc, bacallà a la llauna, mandonguilles amb sípia i carn a la brasa, entre altres delícies gastronòmiques.
Aquest llibre convida a redescobrir-los en un recull d’històries d’ara i d’abans, receptes domestiques i de restaurants especialitzats en un recorregut pels millors establiments d’esmorzars del territori, de pelegrinatge obligatori.
Josep Pla
“No es pot pas negar que començar el dia encarant-se amb aquets aliments es una manera de començar fonamental; vull dir, amb uns bons fonaments”.
Font: lacasadellibro


