Escaldes presenta “Transversals”, un cicle de xerrades i espectacles amb convidats de renom internacional

Dolsa, Garcia i Closa
Dolsa, Garcia i Closa. Foto: Comú d’Escaldes-Engordany.

El cònsol menor d’Escaldes-Engordany, Joaquim Dolsa, juntament amb el conseller de Vida Cultural, Valentí Closa, i la cap del departament de Cultura, Anna Garcia, han presentat aquest dijous “Transversals,” un cicle de conferències, espectacles i concerts, on la cultura és travessada per diverses disciplines i camps de coneixement.

El cicle començarà el dimarts 5 d’octubre a les 19 h a la Sala d’actes del Comú d’EscaldesEngordany, amb una conferència sobre “La poesia de la matèria”. L’exposició serà a càrrec de Carmen Santana Serra, arquitecta i urbanista, experta en ecologia urbana en la societat de la informació i en l’impacte de les tecnologies de la informació i la comunicació en el territori.

El segon acte programat per la corporació escaldenca serà el 12 d’octubre a les 19 h a la Sala d’actes del Comú, a càrrec de Fernando Castro Flórez, filòsof, esteta i crític d’art espanyol. Castro Flórez exposarà una sèrie d’aproximacions a la cultura contemporània, abordant qüestions com el pretès antifetitxisme de certes obres artístiques, les contaminacions amb allò arquitectònic, la dimensió humorística o paròdica de certs plantejaments estètics o l’obsessió escatològica sota el nom “Horitzons del biennalisme”.

El tercer convidat a Transversals és el ballarí i director artístic Chase Johnsey. Johnsey és el fundador del Ballet de Barcelona i pioner en el món del ballet per a la conquesta de rols de gènere, i oferirà una conferència dilluns 18 d’octubre a les 19 h a la Sala d’actes del Comú on s’endinsarà en la possibilitat de gènere les belles arts, específicament al teatre i l’opera. A més el dimarts 19 d’octubre a les 21.30 h a la Sala del Prat del Roure es podrà gaudir de l’espectacle de dansa “Perspectives” basat en la figura del seu director artístic.

La doctora en història de l’art, escriptora i investigadora espanyola especialitzada en la iconografia de la dona en l’art, Erika Bornay Campoamor, serà l’encarregada de reflexionar sobre les grans artistes oblidades a la Història de l’Art, en una xerrada a la Sala d’actes del Comú el 26 d’octubre a les 21:30 h.

Finalment, el músic català i un dels especialistes en música antiga més reconeguts del món i pioner en la recuperació dels sons del Renaixement i del Barroc, Jordi Savall i Bernadet, tancarà el cicle de conferències Transversals amb la seva exposició sobre el diàleg intercultural, acompanyada del concert “Orient occident, diàleg de les ànimes”, que tindrà lloc el dimecres 3 de novembre a les 21:30 h a la Sala Prat del Roure.

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES