Una exposició a l’Espai Caldes rememora els 50 anys del Club Pirinenc d’Andorra

Dues persones a l'exposició sobre el Club Pirinenc d'Andorra
Dues persones a l’exposició sobre el Club Pirinenc d’Andorra. Foto: Comú d’Escaldes-Engordany

L’Espai Caldes acull fins al 12 de març una exposició que recorre els 50 anys d’història del Club Pirinenc d’Andorra. A  través d’una selecció de fotos antigues i actuals i de material tècnic es pot observar l’evolució que han viscut les pràctiques esportives impulsades des de l’entitat.  

La mostra està dividida en diferents apartats corresponents a les seccions del club (esquí de fons, raquetes, espeleologia, vies ferrades, escalada, alpinisme, senderisme i esquí de muntanya). Per mitjà del material gràfic i dels objectes exposats es pot constatar la transformació de l’equipament. “Volem ensenyar tot aquest canvi”, ha destacat la  presidenta de l’associació, Monia Deville, durant la inauguració.  

De la seva banda, el conseller de Vida cultural i Aparcaments del Comú d’Escaldes-Engordany, Valentí Closa, ha posat en  relleu la tasca de crear lligams entre la gent i entre aquesta i el país desenvolupada pel Club Pirinenc Andorrà durant  més de 50 anys (l’entitat es va fundar el 1970).  

De fet, l’associació va ser creada per un grup de nou amics però durant els seus anys d’història ha jugat un paper social  molt important. Així doncs, el club ha estat l’espai de trobada de persones de diferents nacionalitats que volien descobrir l’entorn “magnífic” del país a través de la pràctica esportiva, ha remarcat la cap de Cultura del Comú d’Escaldes-Engordany, Anna Garcia.  

Un grup d'excursionistes
Una fotografia de l’exposició: “Un viatge per la història del Club Pirinenc Andorrà”.

Aquest rol socialitzador encara es manté ara, explica Deville. El club ha anat creixent en membres i ha multiplicat les seves seccions. Avui viu un moment dolç i les propostes que en sorgeixen són nombroses. L’entitat està formada per prop de 1.000 socis, convertint-lo així en el club més gran d’Andorra. 

En el marc d’aquesta exposició, el Comú d’Escaldes-Engordany organitzarà tallers familiars els dissabtes 12, 19 i 26  febrer i el 5 i 12 de març, de les 16 hores a les 18 hores a l’Espai Caldes. Tenen una durada de 30 minuts i estan adreçats  a fer descobrir les diferents disciplines que es practiquen al Club Pirinenc. 

La mostra es pot visitar de dilluns a dissabte, de les 9.30 a les 13.30 hores i de les 15 a les 19 hores. El conseller de Vida Cultural ha recordat que l’Espai Caldes s’ha destinat a visualitzar entitats i persones que han estat  pioneres a Andorra. “L’Espai Caldes ha de servir per reconèixer aquestes entitats”, ha apuntat.

[do_widget id=category-posts-pro-64]