Entitats ecologistes reclamen repensar el model de societat actual en favor del medi ambient

Un cabirol
Un cabirol. Foto: ATV

Diverses entitats ecologistes del Principat celebren el respir que ha tingut la natura arran de la pausa de l’activitat com a conseqüència del confinament al que ha obligat la Covid-19, però ressalten que cal reflexionar sobre quines pràctiques hem de canviar per cuidar més el nostre entorn, tant a petita com a gran escala. Els humans som uns usuaris més del planeta i cal que contribuïm a trobar un equilibri amb el medi ambient i deixar d’explotar-lo.

El president d’Apapma, Carles Iriarte, considera que  Andorra hauria de canviar la seva política turística amb l’objectiu de “buscar un turisme de qualitat, un turisme que vindria a veure aquests animals que s’acosten a nosaltres però que malauradament avui dia fugen el més lluny que poden”.

Segons Iriarte això ens ho demostra el confinament, ja que “quan li deixem el seu espai, la natura és viva i és molt més fàcil gaudir d’ella i potser l’objectiu d’Andorra ha d’anar cap a aquí”.

Per la seva part el portaveu de Fridays For Future Andorra, Mateu Bracque, assenyala que encara que ara estem lluitant per salvar la nostra salut i protegir-la, això no ha de fer que oblidem la de les generacions futures, amb la qual cosa, diu, “hem de continuar lluitant contra el canvi climàtic“.

Bracque afegeix que “els animals als carrers ens recorden que hem de protegir la natura perquè nosaltres també en formem part”.

TOTES LES NOTÍCIES