El Govern tracta l’Acord d’associació, la gestió de la pandèmia i el finançament internacional amb Lenoir

Didie Lenoir i Landry Riba
Didier Lenoir i Landry Riba. Foto: SFG

La delegació negociadora de l’Acord d’associació, formada pel secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, l’ambaixadora d’Andorra a la UE, Esther Rabasa, i els representants dels coprínceps s’han reunit aquest amb l’ambaixador de la Unió Europea a Andorra, Didier Lenoir, durant el segon dia de visita al Principat de l’ambaixador europeu.

La delegació ha compartit l’estat d’avançament de les negociacions així com el calendari previst durant el segon semestre de l’any, que inclou la voluntat d’avançar substancialment en la negociació. Els representants del Govern han pogut explicar a Lenoir els elements que configuren la posició de negociació pel que fa a la lliure circulació de persones, especialment en l’àmbit de les polítiques d’immigració.

Altres qüestions de l’agenda de la jornada han estat, d’una banda, la gestió de la crisi sanitària i la cooperació entre Andorra i la UE, i de l’altra, els avenços d’Andorra en l’estratègia de finançament internacional. En aquesta matèria, l’ambaixador s’ha reunit amb el ministre de Finances, Eric Jover, i ambdós representats han destacat que aquests dos aspectes són especialment rellevants en l’actual context de post-pandèmia i que es troben actualment al centre de les relacions entre Andorra i la Unió Europea.

Per poder copsar el desplegament logístic amb relació a l’administració del vaccí contra la COVID-19, l’ambaixador Lenoir ha pogut visitar el Centre de Vacunació, que ha valorat molt positivament.

El representant europeu ha pres nota de l’estat de situació de les diferents qüestions amb el compromís de traslladar-les als diferents interlocutors de les institucions europees.

L’ambaixador europeu, Didier Lenoir, tanca el seu desplaçament a Andorra aquest dijous vinent amb una trobada amb el cap de Govern en què podran intercanviar les impressions relatives a aquesta visita i les diferents reunions dutes a terme.

TOTES LES NOTÍCIES